Produktinfo Ultralett løpejakke i Gores Windstopper Active Shell. Vindog regntett, puster særdeles godt. Reflekspaneler på ermene og elastiske mansjetter ved håndleddene. Lomme som jakken kan pakkes ned i.

Ultralett og knalltøff

Gore har laget en gjennomført ultralett og minimalistisk løpejakke. Den tjener seg raskt inn og er perfekt når været er litt guffent.

Gore X-Running Light AS | |

Funksjon: Jakken er glimrende, men uten ekstra detaljer.

Kvalitet: Gores nye lettvektsmateriale er på alle måter en åpenbaring.

God til prisen: Dyrt for en løpejakke, men kvaliteten er meget høy.

Konklusjon: Den virkelige kvaliteten ligger i materialet, som har svært god pusteevne samtidig som det tåler regn og ruskevær. Selv om jakken er relativt dyr, blir X-Running Light raskt en uunnværlig følgesvenn på løpeturer i lunefullt norsk sommervær.

Pris: 1295 kr.

www.gorerunningwear.com

Den superlette løpejakken Gore X-Running Light er laget spesifikt som en overtrekksjakke til å ha over en løpetrøye når du overraskes av dårlig vær underveis, eller når det regner og blåser konstant. Det gjør plagget svært anvendelig.

Vi har testet jakken i en lengre periode, og den ble raskt en fast del av garderoben som enten ble brukt hele tiden eller var klar som gardering. Vi synes riktignok at prisen er litt drøy, men med tanke på at den har blitt en helt fast del av løpeutstyret, er i hvert fall vi villige til å betale prisen.

En annen ting som rettferdiggjør prisen, er at jakken er utrolig slitesterk. Den er fortsatt god som ny, selv etter hard bruk, mye dårlig vær og utallige turer i vaskemaskinen. Verken sømmer eller materialet viser tegn på slitasje.

Passformen er god og føles ledig og behagelig. Særlig de lange, forhåndsbøyde ermene gir god bevegelsesfrihet når man løper. Opplevelsen forsterkes av mykheten i det smidige stoffet. Det tynne materialet er da også jakkens sterkeste kort. I tillegg til å være lett og mykt gir det nemlig akkurat det man ønsker seg av en overtrekksjakke: Det er regn- og vindtett, men har likevel meget god pusteevne. Selv med ryggsekk var det aldri noe problem at det ble for klamt.

Samtidig er ikke passformen mer tettsittende enn at den vil fungere også for løpere som ikke har en utpreget atletisk kroppsbygning. Snittet betyr også at man får en viss luftgjennomstrømning som bidrar til at jakken føles luftig – uten at det går merkbart utover varmeegenskaper og vindbeskyttelse.

Jakken kan komprimeres til appelsinstørrelse og er lett å fiske frem underveis, eller gjemme unna i en lomme. Fokus på vekt og størrelse gjør imidlertid at jakken ikke har noen hette, og det er det nok noen som vil savne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: