Fakta: Skalljakke i nytt og oppdatert materiale. Kan pakkes sammen i en lomme. 182 gram. Flere refleksdetaljer.

Vanntett og pustende skalljakke

Den lette skalljakken har perfekt balanse mellom pustende og vanntett.

## Salomon Bonatti WP | |

Pluss: En av de mest pustende vanntette jakkene vi har prøvd. Grei pris.

Minus: Manglende muligheter for å justere hetten.

Pris: 1189 kr.

Konklusjon: Jakken er fantastisk kompetent i regnvær og er faktisk en av de første vanntette skalljakkene som vi faktisk har likt å løpe med. Få, men velfungerende detaljer. Hetten er litt overflødig.

www.salomon.com

Skalljakkens grunnleggende utfordring består i å holde regnet ute, samtidig som den skal slippe ut svettedamp. Det er en ugrei kombinasjon, men denne Salomon-jakken klarer det fint. Det supertynne materialet har nemlig, selv om det er helt vanntett, forbløffende pusteegenskaper. Selv med hetten over hodet merket vi ingenting til den innestengtheten som er så typisk for mange jakker av denne typen.

Strikk ved håndleddene og god vidde i stoffet gjør det mulig å dra opp ermene hvis man trenger ytterligere kjøling. Og endelig er jakken så liten og lett at det er enkelt å trekke den av og putte den ned i en dertil egnet brystlomme når været tillater det.

En interessant detalj er at Salomon har droppet justerbar snøring. Jakken har heller ikke borrelås ved håndleddene. Dette til tross sitter jakken som et skudd, helt uten flagring, takket være sinnrikt plasserte strikker i livet og ermene.

Hetten er likevel et lite minus, på grunn av manglende justeringsmuligheter. Hos noen av testerne kunne den ha en tendens til å blåse seg opp under bruk i sterk vind.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: