PRODUKTINFO: Jakke i tynn, pustende nylon som er fôret med isolerende luftfylte fibre. Ermer og sidestykker i tynn elastisk polyester og elastan. Tommelløkker, to frontlommer og skjermet glidelås. Vekt: 325 gram (M). Størrelse: S–XXL.

Varm jakke for kalde løp

The North Face går nye veier med en tynn fiberjakke som er utviklet spesielt for intens trening i tørt og kaldt vær – og det gjør de overraskende bra.

TNF Men's Animagi Jacket | |

Passform: Generelt bra, med god lengde på ermene. Ingen snøring i livet.

Funksjon: Lett, varm og god å trene i - hvis det er kaldt nok.

God til prisen: Helt grei pris for et spennende, funksjonelt produkt.

Konklusjon: The North Face har begått en liten genistrek for de virkelig kalde treningsturene, der jakken klarer seg godt og er både lett og svært funksjonell. Er det mildere i været, blir jakken lett for varm, og den er heller ikke egnet for regn og vind.

Pris: 1299 kr.

www.thenorthface.com

Den litt annerledes Animagijakken er designet for virkelig kalde dager. Det er da også når termometeret går helt i kjelleren at jakkens isolerende overdel kommer til sin fulle rett. Her har TNF brukt såkalte hulfibre til å sørge for meget god isolasjon. Hulfiber er mikroskopiske luftfylte kunstfibre som både er lette og isolerer godt.

Animagi er laget spesielt med tanke på for eksempel intens kondisjonstrening i streng kulde. En av våre tidlige prøveturer foregikk på terrengsykkel i 3–4 plussgrader. Uten annet enn en sportsundertrøye under var vi fortsatt i ferd med å få heteslag inne mellom trærne. Det er ingen tvil om at den er varm! Og det tar Animagi mange poeng på når det blir enda kaldere.

Da er den virkelig i sitt ess. Jakken er allikevel ikke ideell i sterk vind. De tynne ermene i smidig polyester er riktig nok utette, men også de fiberfylte partiene på bryst og rygg slipper vinden inn rundt sømmene og ved den sparsomt skjermede glidelåsen. Den ellers behagelig høye halsen har også en litt for løs passform. Dermed understrekes det også at jakken, som heller ikke tåler regn særlig godt, først og fremst er beregnet på bruk i tørt og kaldt, men stille vær. Den fungerer også fint som mellomlag – for eksempel i kombinasjon med en vindjakke eller en tynn skalljakke når det regner.

Kombinasjonen av en varm kroppskjerne og tynnere ermer og sidepaneler er generelt glimrende, både til løping og sykling. Ermene er gode universalløsninger og kan lett trekkes opp for å få enda bedre lufting. De kan også trekkes ned over hendene og holdes på plass ved hjelp av tommelløkkene hvis du blir kald på hendene. Ermene gjør det lett både å gjøre det varmere og å bli kvitt overskuddsvarmen.

Kombinasjonen av de varmende hulfibrene, den pustende Pertex-nylonen og de tynne stretchsonene er gjennomtenkte, men også nødvendige. Jakkens fôrede torso er nemlig ikke det mest pustende vi har prøvd å trene i. Selvfølgelig er det mulig å regulere ventilasjonen ved å bruke glidelåsen, men det er sjelden noen ideell løsning, siden det gjør at man blir kald på brystet. Vi skal også passe på å nevne at jakken er en sann fornøyelse å bruke også til annet enn trening.

Tre gode detaljer

En myk krage som går høyt opp rundt halsen, der man ofte er utsatt for kalde luftstrømmer. Glidelåsen ender i en liten brett.


Kombinasjonen av smidige, tøyelige polyestermaterialer i ermer og sider samt vindtett nylon med isolerende fôring fungerer fint.


Den smidige ermeåpningen med hull til tommelen sikrer både mot kuldebroer og trekk og gjør det lett å trekke opp ermene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: