Hva? Løpesett som består av tolags jakke med hette, tolags løpetrøye og vintertights med reflekser.

Løpeklær: Veldig fint og helt på trynet

H&M satser på treningsklær. Vi har testet et komplett sett for vårens løpeturer og oppdager at noe er helt fint, mens annet er nesten ubrukelig.

## H&M løpejakke, løpetights og løpetrøye | |

Pluss: God tights og en velsittende trøye med varm hals.

Minus: Problematisk jakke som ikke egner seg til løping.

Konklusjon: God tights og en fin trøye som likevel blir litt fuktig. Jakken er håpløs som løpejakke – mest på grunn av materialvalget som matcher en solid skalljakke.

Pris: 349 kr., 249 kr. og 179 kr.

www.hm.com

Det fikk muligens et par av de store merkene til å skjelve litt i tightsene da H&M i fjor annonserte at de ville satse på treningsklær. Svenskene kan design, og prisene er svært rimelige. Derfor var vi også spent da vi fikk første anledning til å teste litt av programmet, nemlig tights, jakke og en langermet T-trøye, slik at vi fikk kjenne på egen kropp om kvaliteten holder mål.

Samlet sett fungerer det greit nok, men den vurderingen dekker over svært varierende prestasjoner med klare høydepunkter og en ren fiasko. Sistnevnte først, nemlig jakken. Den har problemer på flere av de punktene som er viktige i gode løpeklær: Vekten er heftig (over en halv kilo), og vi er langt unna den minimalismen som ellers er trenden blant løpejakker.

Den høye vekten skyldes primært en voldsomt kraftig metervare som i tillegg gjør jakken altfor varm og reduserer pusteevnen til null. Passformen er det for så vidt ingenting å utsette på, og enkelte detaljer fungerer også, men feilene er av det grunnleggende slaget.

Tightsen trekker derimot opp en hel del. Den sitter godt, har en god utførelse og fine detaljer som robuste glidelåser og rikelig med reflekser. Den langermede T-trøyen er en relativt teknisk sak med et innvendig lag i svettetransporterende polyester, og et ytterlag i bomull som absorberer svetten. I utgangspunktet er det ikke noe galt med det, men bomull er ikke optimalt i en løpetrøye.

Nike lagde en gang en lignende trøye, men med ull ytterst, og det fungerte bedre. Likevel virker H&M-trøyen. Passformen stemmer, trøyen er godt lagd og materialet er svært behagelig på kroppen. Velger du H&M med omhu, kan du altså få mye igjen for pengene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: