© Getty Images.

Test av sesongens nye løpeshorts

En shorts står sjelden øverst på lista over nye treningsklær. Likevel kan den være overraskende nyttig og en uventet positiv opplevelse. Vi har testet 19 av sesongens nye løpeshorts.

22. juni 2015 av Martin Kreutzer

Shortsen er kanskje ikke den delen av utstyret som har størst praktisk betydning for prestasjonene, men den har i hvert fall en viss symbolsk betydning.

Den første dagen da været tillater kort bukse og bare ben, er en merkedag. For mange løpere er sommeren uløselig knyttet til løpetrening med bare ben. Det store spørsmålet er om man skal velge en tradisjonell løstsittende kortbukse, eller en elastisk kroppsnær tights.

Tights er et praktisk, men avslørende plagg hvis du ikke er sylslank. Den er også varmere, og kan bli ubehagelig på de varmeste sommerdagene. Stadig flere foretrekker det mer avslappede utseendet i en shorts som lar luften strømme svalende inn under det løse stoffet.

Alternativet, eller kompromisset, til shortser og tightser er såkalte hybridshortser. De kombinerer tights og løst ytterstoff. De vinner stadig mer terreng hos produsentene, og som testen viser, gir de beste modellene også det beste fra begge verdener.

Sesongens nye løpeshorts

Last ned pdf-en og se vår store test av 19 løpeshorts. Vi har testet løse shorts og hybridshorts, og vi kårer en testvinner i begge kategorier.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: