© Getty Images.

Test av sesongens nye løpeshorts

En shorts står sjelden øverst på lista over nye treningsklær. Likevel kan den være overraskende nyttig og en uventet positiv opplevelse. Vi har testet 19 av sesongens nye løpeshorts.

22. juni 2015 av Martin Kreutzer

Shortsen er kanskje ikke den delen av utstyret som har størst praktisk betydning for prestasjonene, men den har i hvert fall en viss symbolsk betydning.

Den første dagen da været tillater kort bukse og bare ben, er en merkedag. For mange løpere er sommeren uløselig knyttet til løpetrening med bare ben. Det store spørsmålet er om man skal velge en tradisjonell løstsittende kortbukse, eller en elastisk kroppsnær tights.

Tights er et praktisk, men avslørende plagg hvis du ikke er sylslank. Den er også varmere, og kan bli ubehagelig på de varmeste sommerdagene. Stadig flere foretrekker det mer avslappede utseendet i en shorts som lar luften strømme svalende inn under det løse stoffet.

Alternativet, eller kompromisset, til shortser og tightser er såkalte hybridshortser. De kombinerer tights og løst ytterstoff. De vinner stadig mer terreng hos produsentene, og som testen viser, gir de beste modellene også det beste fra begge verdener.

Sesongens nye løpeshorts

Last ned pdf-en og se vår store test av 19 løpeshorts. Vi har testet løse shorts og hybridshorts, og vi kårer en testvinner i begge kategorier.

Slik tester Aktiv Trening

Vi har utvidet løpeshortstesten og har tatt med både tradisjonelle shortser og såkalte hybrider. Hybridene har en integrert tettsittende tights. Vi har fokusert på gode allroundshortser med avslappet snitt som er egnet til både rolige joggeturer og konkurranser. Typiske splitshortser, som mange konkurranseløpere bruker, har vi bevisst styrt unna. Vi har heller ikke testet korte tightser.De to løpeshortstypene vi har med i testen, er de mest populære i sin respektive kategori. Det vil si at det bør være lett å finne dem i sportsbutikkene. Alle shortsene er grundig testet av våre erfarne testløpere. Hver shortsmodell er også testet av flere løpere, i den hensikt å kunne avdekke så mange fordeler og ulemper som mulig. Men som med alle andre klær, spiller den subjektive opplevelsen en avgjørende rolle. Passformen har for eksempel stor betydning. Derfor bør du også prøve shortsen før du handler.

TESTKRITERIER Vi har testet løpeshortsene ut fra følgende kriterier:

  • Passform: Sitter de behagelig rundt livet, er de enkle å justere og blir de sittende på gjennom hele turen?
  • Komfort: Føles de innestengte og varme, eller er de behagelig luftige? Og hvordan er det med bevegelsesfriheten? Går det an å bevege seg fritt, også når man er utenfor allfarvei?
  • Detaljer: Hvis shortsen har lommer, hvor romslige er de? Og fungerer de etter forventningene når man fyller dem med det de er ment å inneholde? Er det reflekser eller andre detaljer på kortbuksen som skiller den fra rivalene i positiv retning?
  • Kvalitet: Hvordan oppleves kvaliteten på materialer og detaljer som glidelåser og stropper? Tyder bearbeidingen på omtanke og presisjon, eller er det slurvete utført?

PRIS Vi oppgir veiledende priser. Det betyr at du ofte kan finne billigere modeller i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Sluttkarakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesiell vekt på de ulike testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: