Løpetights - Kjøpeguide til løpetights
Kjøpeguide til løpetights

Disse fem tingene må du sjekke når du skal kjøpe nye, lange løpetights. 

© Jakob Helbig

Kjøpeguide: Fem gode råd om kjøp av løpetights

Hva bør du se etter når du trenger en ny, lang løpetights? Det er et godt spørsmål, men vi gjør valget lettere for deg med disse fem rådene.

4. oktober 2013 av Martin Kreutzer

Kjøpeguide til løpetights

For et utrent øye kan de virke ganske enkle. Men lange løpetights for høstlig ruskevær byr faktisk på en rekke finesser som gir en betydelig bedre bruksopplevelse.

Her har du fem gode råd om kjøp av lange løpetights:

1. Bukselinning: Skal helst være bred og elastisk og føles behagelig mot magen. Myk og justerbar snøring er også viktig. Mange menn foretrekker en lavtsittende løpetights, mens mange kvinner helst vil ha dem litt høyere. 

2. Lommer: En lomme, helst i korsryggen og med plass til en smarttelefon, er gull verdt. Gå for en vanntett lomme så telefonen ikke drukner. 

3. Stretch: Jo mer tøyelig stoffet er, desto bedre sitter buksa på beina.

4. Varme: Stoffets tykkelse og vindtetthet har mye å si for hvor varmt plagget er. Du kan få tights med windstopper til skikkelig kalde dager. Det går imidlertid utover bevegelsesfriheten og pusteevnen. 

5. Reflekser: Lange tights brukes primært i den mørke årstiden, så tenk trafikksikkerhet. Lynlåser ved anklene er kontroversielt. Smart hvis du av en eller annen grunn tar på løpetightsen med sko. Men det går som regel utover passformen i nederste del av beina.

Hvorfor lange løbetights

Det er ikke alle som trives i løpetights. Spesielt mange menn synes det kan være rart å ta på seg de tettsittende beinklærne, men fra et funksjonelt synspunkt er tightsene helt suverene når du løper i vintermånedene. 

Her er fire raske argumenter for å løpe i løpetights

  1. Bevegelsesfriheten er på topp sammenliknet med et par løse bukser. 
  2. Løpetights er vannavvisende og trekker ikke til seg så mye vann på en regnværsdag som et par løse bukser. 
  3. Løpetights er fulle av funksjonelle detalker. For eksempel pustende paneler i hasene, reflekser, muskelkompresjon og gode lommer. 
  4. Tightsene fanger mindre vind enn et par løpebukser.

Klarer du ikke å trives med det trange snittet, så kan du alltids ta på deg en kort shorts utenpå tightsene. 

Hva med korte løpetights

Mens de lange løpetightsene uten tvil er det beste valget om vinteren, er ikke behove for korte tights så åpenbart. Sprinterne har imidlertid alltid sverget til dem. De er mer aeordynamiske enn et par shorts, de gir hold til de store lårmusklene og de hindrer ubehagelige gnagsår som kan oppstå når innsiden av lårene gnisser mot hverandre. Så hvis du ser mer ut som en sprinter enn en maratonløper, kan du vurdere korte løpetights. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: