Stor test av markedets beste løpetights 2013

Høstlig regn, kulde og ruskevær kaller på funksjonelle løpetights som holder deg tørr og varm. Les mer, og se vinnerne.

30. september 2013 av Martin Kreutzer

Markedet for lange

løpetights

er stort og mangfoldig og byr på mange interessante modeller for alle slags løpere – til all slags trening i guffent høstvær.

Det er nemlig ikke helt likegyldig hvilke løpetights du velger. Noen løpetights egner seg best til lange og rolige turer, mens andre er bedre egnet til intens trening.

Vi har samlet alle anmeldelsene i en stor test.

Logg inn, og les hele testen av lange løpetights.

Slik tester Aktiv Trening

Samlet vurdering: Vår endelige karakter er en helhetsvurdering med fokus på komfort, varmeegenskaper, svettetransport, passform og opplevelse under løpetrening av alle typer og med varierende intensitet.

De lange løpetightsene er testet i både snø, vind og regn. På den måten kunne vi avdekke sterke og svake sider i alle typer vær. Under testingen har vi også vekslet mellom å øke og senke intensiteten siden kroppstemperaturen i høy grad styres av tempoet. Dermed har vi klart å skille tightsene fra hverandre og definere dem etter hvilke som egner seg best til lange turer og hvilke som passer mer intensiv trening. Selve testfeltet har vi delt opp i to grupper; en med tights som ikke er vindtette og en med tights som har windstopper. De førstnevnte er best til intensiv trening og moderate temperaturer. De vindtette holder bedre på varmen og er generelt bedre på langturer. Alle modeller er testet av garvede løpere under varierende værforhold og er vurdert med tanke på hvor godt de egner seg i skiftende høstvær.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: