Magneter. Settet består av åtte små magneter. Fire skal sitte på innsiden av trøyen, fire på utsiden.

Hvordan unngår jeg hull i trøyen?

Må jeg virkelig lage hull i Gore-Tex-membranen i den dyre løpejakken med sikkerhetsnåler? Eller kan startnummeret festes på en smartere måte?

22. november 2013

Vi har full forståelse for at du ikke har lyst til å perforere den pustende, vanntette og ikke minst kostbare membranen med sikkerhetsnåler. Heldigvis finnes det et par gode løsninger på problemet, slik at du skåner mikrofibre og vanntette membraner.

Du kan for eksempel feste et såkalt nummerbelte – et racebelt, som det heter på engelsk – rundt livet. Startnummeret monteres som regel ved at du presser plaststroppen gjennom hjørnet på startnummeret. Mothakene på beltet sørger for at startnummeret holder seg i ro, uansett hvor fort du løper.

Nummerbeltet skal festes rundt hoftene, og du må finne deg i at det ikke sitter stramt, ettersom det bare er festet i de to øverste hjørnene.

Vil du ha startnummeret festet i alle fire hjørner, kan du prøve sportsmagneter. Magnetene er kraftige, og det er lettest å feste dem før du trekker trøyen over hodet. Plasser hver magnet et par centimeter inne på startnummeret. Dermed holder det seg i ro, uansett hvor hardt det blåser.

Magnetene veier ikke mer enn 16 gram, og da vi testet dem, hadde vi heller ikke følelsen av at de tynget trøyen eller irriterte huden.

Belteløsning. I et nummerbelte kan du også få med deg noen geleer hvis du skal løpe langt.


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: