Produktinfo Vanntett jakke og bukse i 100 % nylon med Gore-Tex Active Shell (selges separat).Snørejustering i livet og i bukselinningen. Fås i rødt, svart, blått. Str. S–XXL.

Luksus for regntiden

Det er ikke mye å utsette på de nye pustende og absolutt vanntette løpeklærne fra Gore Running. De er både myke, fleksible og velfungerende. Det måtte i så fall være prisen, som kan få selv velbeslåtte til å himle med øynene.

Gore Air GT Jacket/Short | |

Funksjon: Fantastiske løpeklær som holder været ute og gir topp komfort.

Kvalitet: Alle detaljer er gjennomtenkt, og materialene er førsteklasses.

God til prisen: Du får fint to sett med vanlige løpeklær for samme pris.

Konklusjon: 1100 kroner for en ovetrekksshorts og 1800 for en løpejakke er heftig, uansett hvor suverent produktet er. Men har du nettopp vunnet i lotto, får du ikke bedre og mer beskyttende løpeklær enn dette. Plaggene er både lette, smidige og helt vanntette.

Pris: 2900 kr.

www.gorerunningwear.com

En av de aller største nyhetene på vinterens ISPO-messe, som er den internasjonale sportsbransjens store årlige sammenkomst, var det nye Active Shell fra Gore-Tex. Det er et hundre prosent vanntett, men likevel meget pustende membranmateriale som er beregnet på jakker og andre plagg for krevende og svettedrivende utendørsaktiviteter.

Membranen består av en løvtynn plastfilm som er smeltet sammen med yttermaterialet og perforert av mikroskopiske hull. Hullene er så små at vannmolekyler ikke trenger igjennom, men store nok til at de mye mindre dampmolekylene fra svetten lett slipper ut. Dermed er det mulig å bli kvitt overskuddsvarmen samtidig som man holder seg tørr og varm i regn og sludd.

Active Shell ble lansert som betydelig mer pustende, lettere og mer smidig enn noen av de tidligere membranene fra Gore-Tex. Derfor var forventningene høye da våre testere kastet seg over den splitter nye løpejakken Air GT med matchende overtrekksshorts fra Gore Runningwear, da vi var blant de få utvalgte som fikk lov til å prøve nyskapningen. Vi ble ikke skuffet. Gore-Tex Active Shell lever nemlig opp til løftene. Pusteevnen er i særklasse for en fullstendig vanntett jakke/bukse. Vi er også imponert over den suverene fleksibiliteten og smidigheten i det meget lette materialet. Bevegeligheten er fullstendig overlegen for et så værbestandig ytterlag.

Også selve utførelsen av jakke og bukser i det nye materialet er i særklasse. Som shortsen har også Air GT-jakken en ganske stram passform, uten at den er kroppsnær som en sykkeljakke. Den har ventilasjonsåpninger i ryggen og glidelåser ved håndleddene, som åpner for et felt med et nettingmateriale som gir ekstra lufting. En høyt plassert glidelåslomme på venstre side, gjør at du kan ta med mobiltelefonen uten at den hopper opp og ned. På ryggen finnes det også en lomme slik at jakken kan pakkes inn i seg selv.

Den tettsittende Air GT-shortsen er gjennomført minimalistisk med et temmelig smalt snitt som dekker godt ned over knærne, og det har også blitt plass til en liten og tildekket nøkkellomme i korsryggen.

Det eneste minuset ved hele pakken er faktisk prisen, som er like kompromissløs som materialene og utførelsen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: