mann løper i snødekt landskap

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Er snø, kulde og kald vind godt løpevær? Tja, med riktig utstyr er det godt både for deg, formen og ikke minst din generelle velvære. Her ser du hvordan du får mer utbytte av løpeturen i vinter.

29. desember 2020 av Anders Ejby

Snø, kulde og kald vind stiller spesielle krav til påkledningen hvis man skal unngå at turen blir en negativ opplevelse. Tenk generelt i lag på lag med god svettetransport nærmest kroppen, et isolerende mellomlag og en vindtett jakke ytterst, som bokstavelig talt beskytter mot vær og vind. I tillegg finnes det en rekke ting du kan gjøre for å øke komforten og treningsgleden ytterligere ved å velge riktige klær og utstyr.

  • Unngå for all del luer av bomull - det blir raskt en klam og fuktig opplevelse hvis ikke luen er laget for løping. Kjøp en løpebeanie eller et pannebånd i svettetransporterende kunstfiber.

  • Løpehansker fås i forskjellige varianter og tykkelser. Velg eventuelt en modell med innebygd beskyttelse som kan trekkes over fingrene og beskytte mot vind.

  • Hals – et genialt multifunksjonelt stoffrør som kan brukes til alt fra skjerf, lue, pannebånd og ørevarmer. Den kan også trekkes oppover haken når vinden biter. Halsen er myk og behagelig mot huden og materialet er så tynt at det kan være i halsåpningen i løpejakken uten at det strammer ubehagelig.

  • Hodelykten har to oppgaver: Den sørger for at du synes på mørke vinterveier, og den lyser opp mørklagte stier. Det gir deg mulighet til å utvide løpeturene.

  • En musikkspiller er en god venn på løpeturen. Opplevelsen får en ekstra dimensjon når man løper med favorittmusikken på øret mens snøen drysser fra trærne.

  • Løpesokkene kan godt være laget av ull, og de skal nå et stykke opp på leggen. Er de for korte, oppstår det lett en kuldebro rundt nederste del av benet. 

  • Terrengsko gjør turene tryggere og morsommere. En såle med gode knotter, gjerne også med pigger, gjør at du kan gå mer offensivt til verks på glatt underlag.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: