Stor test av 17 vinterløpesko Last ned og se den store testen. © Andreas Mikkel

17 gode sko til vinterløping

Sett bort de slitne sommerskoene for sesongen, og oppgrader løpegarderoben med et par robuste vintersko. Vi har testet 17 svært forskjellige par og kan melde at det finnes et perfekt par vinterløpesko for alle.

31. oktober 2012

Vinterløpesko er ikke bare vinterløpesko. Kategorien spenner fra tradisjonelle asfaltsko med støtdemping og støtte med en vannavvisende, varmere overdel, til kompromissløse terrengsko med grove såler og null demping. Hvilken type som passer deg best, er helt avhengig av om du skal bruke skoene på vinterfrosne gater i byen, på glatte stier i skogen – eller til litt av hvert.

Vi har testet 17 vinterløpesko. Her har vi funnet den beste allroundskoen, den beste terrengskoen og den beste minimalistskoen. Som abonnent kan du laste ned hele testen her.

Slik har vi testet

Samlet vurdering: Den endelige karakten er en helhetsvurdering med fokus på komfort, passform, funksjon og opplevelsen under løpingen.

Vinterløpesko som egner seg for norske forhold må først og fremst gi godt og sikkert veigrep på vått og glatt føre. Derfor har vi testet skoene på sølete og sleipe skogstier og grusveier, men vi har også testet veigrepet i bymiljøer der våt asfalt og glatte fortau byr på helt andre utfordringer. Siden testen både omfatter sko designet for tradisjonell hællanding og modeller som tilgodeser forfotløping, har vi plukket ut testløpere som har spesiell erfaring innen hver kategori. Det betyr at hvert skopar er testet på sine egne, spesifikke premisser, slik at vurderingen blir så rettferdig som mulig. Samtidig innebærer det at du er nødt til å ha din egen løpestil i bakhodet når du leser vurderingene. Selv om en gjeng garvede forfotløpere tester en gitt modell til toppkarakterer, betyr ikke det at den er det beste valget for deg hvis du er en typisk hællander.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: