Skoens overdel er i Adidas’ luftige Primeknit-stoff. Den er sydd med én lang tråd.

© Foto: adidas.no

Adidas 3D-printer løpesko

Med løfter om fullstendig personlig tilpassede løsninger, forventes 3D-printteknologien å revolusjonere sportsindustrien. Adidas’ store satsing viser oss litt av fremtiden.

21. oktober 2021 av Redaktionen

Hva: Adidas 4DFWD

Hva er det: En ny løpesko fra Adidas med tynn og velsittende Primeknit-overdel og ikke minst en 3D-printet mellomsåle med en svært karakteristisk gitterstruktur. Teknologien skal gjøre det mulig å detaljprodusere egenskapene i sålen, og her er den laget med tanke på å skyve løperen framover.


Derfor er vi begeistret: Vi liker ny, revolusjonerende teknologi, og Adidas har med sin kjente Boost-såle vist at de klarer å skape nettopp det. Vi har sett 3D-printede såler før, men dette er første gang det satses så stort og første gang fokuset så entydig er på prestasjonen. I tillegg inneholder selve 3D-print-teknologien noen fantastiske perspektiver. Nettopp muligheten til å detaljprodusere oppbygningen av sålen gjør at hver enkelt løper kan få printet en såle for nettopp hans eller hennes behov. Respekt til Adidas for å vise vei!

Dette koster den: Teknologien er ikke billig. 2149 kroner koster skoen. adidas.no.

Vi har samlet alt du trenger å vite før du skal kjøpe ditt neste par løpesko. Les her. 

Sålen er fremstilt av utallige små gitterstrukturer. Disse kan settes sammen slik at sålen blir hard, myk, nøytral eller stabil. Yttersålen er mer tradisjonell og består av slitesterk, sklisikker gummi.


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: