Vi har satt føttene i Nikes splitter nye React-sko. Og vi er glade. 

Anmeldelse: Nike Epic React - Komfort og fart

Nikes nye sko med den nyutviklede React-sålen er lett, myk og fjærende. Ifølge våre testere et opplagt valg hvis du vil løpe en rask hel- eller halvmaraton.

29. januar 2018 av Lasse Lyhne

Årets nyhet fra Nike heter React, og er et nytt mellomsålemateriale som minner om de nye materialene vi har sett fra Adidas, Brooks og Saucony. Det har de samme egenskapene i form av holdbarhet og såkalt returenergi, men i motsetning til konkurrentene har Nike lykkes med å gjøre materialet lett. 

Nike har laget en sko som har vekten til en lettvektssko, men veldig bløt såle under foten. Det gir en suveren løpeopplevelse, og skoen demper støtene effektivt uten å sluke energien. 

Takket være den lave vekten, skoens oppbygging (blant annet 9 mm drop) og veldig smidige såle, så kommer du fram på foten og opp i fart. Det er en sko som fungerer godt både på lange, rolige turer og tempofylte intervaller. 

Overdelen

Overdelen er i Nikes strikkemateriale, Flyknit. Det er masse strekk i materialet, og overdelen går høyt opp på foten slik at passformen nesten er som en strømpe. Samtidig er det forsterkninger på siden og rundt hælen, noe som gir skoen godt hold rundt foten. 

Overdelen har et lag og ekstra ventilasjon over tærne. 

Hælkappen

Nike har bygget et tynt plastikkskall rundt den nederst delen av hælkappen. Det gjør at den sitter godt på foten, og gjør skoen litt mer stabil. Det er likevel snakk om en utpreget nøytral sko. 

Hælkappen har en bitte liten refleks. Den synes ikke så godt i vintermørket. Vil du være mer synlig, så sjekk vårt tilbud på en vinterpakke og to numre av Aktiv Trening her
Yttersålen

Yttersålen består hovedsakelig av React-materialet som i den korte testperioden har holdt fint. Nike har plassert slitesterk gummi på hælstykket, der du lander og på den forreste delen av sålen, den du setter av med. Sålen gir godt grep på tørr asfalt, men er litt mer utfordrende på glatt underlag og våt brostein. 


Konklusjon

En vellykket løpesko som forener komfort, lav vekt og fart. Skoen passer til det meste, men for erfarne løpere passer den som konkurransesko til halv- og helmaraton. 

+ Komfortabel og tettsittende overdel. Suveren mellomsåle.

-  Glatt yttersåle. Egner seg best til tørr asfalt og tørre grusstier. Dyr. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: