Fakta: Lett treningssko med pustende overdel og myk såle. Vekt: 203 gram (str. 44).

Behagelig lettvekter

Nike Lunar Tempo er en herlig rask og lett sko for intervaller og konkurranser.

## Nike Lunar Tempo | |

Pluss: Lav vekt, myk demping og godt veigrep.

Minus: Litt stiv overdel og ikke mye plass til tærne.

Pris: 1100 kr.

Konklusjon: Lunar Tempo er ikke en revolusjon, men resultatet av en vellykket utvikling av Nikes Lunar Racer. Med den lave vekten og myke dempingen er den et perfekt valg til intervalltrening og konkurranser.

www.nike.com

Nike Lunar Tempo er utviklet i samarbeid med et løpermiljø som ville ha en lett og dynamisk løpesko til raske treningsturer og landeveiskonkurranser.

Skoen er på mange måter basert på den populære Nike Lunar Racer. Den har mange av de samme egenskapene og er svært lett (203 gram), samtidig som den har fått mengder av demping.

Sammenlignet med konkurranseskoen har Lunar Tempo fått litt større hældropp og litt tykkere og fastere mellomsåle. Det gir en mer støttende sko som gir mer hjelp med hvert enkelt løpeskritt, altså i forhold til konkurranseskoen.

Sammenligner man med en klassisk mengdetreningssko, er det likevel ikke store forskjellen. Den største forbedringen er etter vår mening de profilerte gummiseksjonene i yttersålen. Man skulle ikke tro det når man ser dem, men løsningen gir faktisk et vesentlig bedre veigrep på vått føre enn det konkurranseskoen byr på.

Materialene i overdelen er relativt stive, og skoen sitter tett på foten. Det er greit over vristen, men forfoten føles litt for flat. Enkelte testere klaget da også over at tærne ble klemt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: