© Istock

Bør jeg ha flere par løpesko?

Jeg har et par vanlige løpesko, som jeg er glad i og bruker i all slags terreng året rundt. Jeg vurderer å kjøpe et par terrengsko til turene i skogen, men er det egentlig nødvendig?

Mange løpere holder seg til ett par løpesko, som de bruker overalt. Men det er store fordeler ved å utvide skogarderoben med både ett, to og tre par sko.

For det første forebygger du skader fordi slitasjen på hofter, knær og føtter blir mindre når belastningen varieres. Du forlenger også skoenes levetid, fordi de støtdempende sålene får mer hvile.

I tillegg gjør mer spesialiserte sko, som er tilpasset både underlag og treningsform, at det skal mer til for at du snubler og faller. Dermed unngår skader som overtråkk og forstuinger.

3 løpeskogarderober

  • Basispakken: Mengdesko + lettvektstreningssko.Mengdetreningsskoene egner seg til alle distanser, mens lettvektstreningsskoene er gode til intervaller, tempoturer og konkurranser.
  • Mellompakken: Basis + terrengsko.Et must for alle som løper på gjørmete stier. Terrengskoene har grovmønstret såle og er forholdsvis lave, så man har bedre kontakt med underlaget og minsker risikoen for å vrikke foten.
  • Pro-pakken: Basis og mellom + konkurransesko.Konkurranseskoenes vekt gjør dem velegnet til intervall- og tempotrening samt løp. Men pass på at du ikke tar for mange lange turer i dem, da de er tøffere for bena.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: