Skokjøp

Ikke kast bort tiden på å se lenge på løpeskoene. Prøv den på og kjenn hvordan det føles i stedet. 

© iStockphoto

Fem klassiske feil mange gjør når de kjøper løpesko

Du vet at et klikk på nettet ikke er godt nok - du må ned og prøve skoene i butikken. Men det er flere fallgruver når du skal investere i nye løpesko.

21. januar 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Du glemmer skoens bredde og volum

Alle vet skostørrelsen sin, men sørg for at du finner en sko som passer i bredden ved hælen, midtfoten og forfoten. Skoen skal også ha plass til foten din i høyden. Et tips her er at det skal være plass til to fingre mellom de to øverste skolissehullene når skoen er snørt - verken mer eller mindre. 

2. Du er redd for å kjøpe for store sko

Bruker du vanligvis størrelse 43, så bør du ha en løpesko i størrelse 43 ½ eller 44. Og nei, du ramler ikke over dine egne føtter selv om du går opp en halv eller hel størrelse. 

3. Du fokuserer på design

Glem farger, merkenavn, mønste og andre ubetydelige ting. Velg den skoen som sitter best på foten, føles best å ha på og som passer best til dine behov.

>>Les vår store test av de nyeste løpeskoene og få svar på alle dine spørsmål om valg av løpesko HER.<< 

4. Du fokuserer for mye på (feil) anmeldelser 

Det er bare bra å sjekke seriøse og upartiske anmeldelser - sier magasinet som anmelder løpesko i stor stil - men selv om en sko får seks stjerner i en test, betyr ikke det nødvendigvis at den passer til foten din. Pass spesielt på at du ikke legger vekt på anmeldelser der avsenderen er uklar. Det er ikke uvanlig at de ulke merkene sponser skribenter som vil anmelde skoene deres. Det gir sjelden et upartisk bilde av skoen. 

5. Du kjøper for sent

Kjøp de nye løpeskoene "før tiden" og bytt gradvis fra de gamle til de nye skoene, slik at du langstom venner deg til det nye paret. Ved å bytte mellom nye og gamle, er det også lettere å kjenne nøyaktig når de gamle definitivt blir for gamle. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: