Fakta: Nøytral løpesko med vannavvisende refleksoverdel. 313 gram.

Fin allrounder

Nikes klassiske Pegasus viser at gode løpesko godt kan være rimelige.

15. desember 2014

## Nike Pegasus 31 | |

Pluss: God passform. Høy komfort og effektiv Shield-overdel. Hyggelig pris.

Minus: Litt stiv overdel på grunn av Shield-konstruksjonen.

Pris: 1099 kr.

Konklusjon: En god allrounder for både nye og rutinerte løpere med en noenlunde nøytral løpestil. Takket være den vannavvisende overdelen er den en fin vinterløpesko med en såle som gir feste både på asfalt og fast snødekke.

www.nike.com

Nikes Pegasus-sko er en klassiker, men nummer 31 har fått en grundig overhaling. Det er fortsatt en relativt enkel sko uten alle detaljene som kjennetegner de dyrere modellene, men både mellomsåle og overdel er endret.

Mellomsålen har blitt en tanke fastere, men er fortsatt svært komfortabel. Særlig dempingen av hælen er formidabel. Overdelen i den testede versjonen er utført i Nikes vannavvisende Shield-materiale. Det holder føttene tørre på sølete vinterstier. Samtidig gjør det skoen varmere i vinterkulden – men det betyr også at overdelen føles litt stiv.

Funksjonelt har det likevel mindre å si, ettersom den velfungerende snøringen og den stabile hælkappen gjør at skoen sitter fast og godt på foten, og at komforten er så god, takket være den fine støtdempingen.

Nike har holdt fast ved den velkjente Waffle-sålen, og det er et godt valg. Den er nemlig blant de beste sålene som finnes i dag. Den sitter godt på for eksempel grus og jord, men uten å føles som et traktordekk på faste underlag.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: