Fakta: Løpesko med riller under forfoten som skal fremme forfotløping. Dropp: 5 mm. Vekt: 276 gram.

Forfotsko for alle

Newton Kismet er en sko som sitter fint på foten, både støtdemping og stabilitet er bra, men kvalitetsfølelsen kunne dessverre vært bedre.

## Newton Kismet | |

Pluss: God støtdemping, ekstra rille under foten.

Minus: Krever litt tilvenning, litt "billig" kvalitetsfølelse.

Pris: 1395 kr.

Konklusjon: Skoen sitter fint på foten, og støtdempingen er god. Men i takt med at Newton-skoen har blitt mer "folkelig", blir den også målt mot de store aktørene på markedet, og kvalitetsfølelsen er dessverre ikke den beste.

www.newtonrunning.com

Newton lager sko for forfotløping og henvender seg til et relativt smalt publikum. Kismet er likevel interessant for litt flere typer løpere.

Hældroppet er løftet til en halv centimeter, og det er god demping i hele sålen. Samtidig har selve hjertet i Newton-skoen – de avlange rillene i sålen under forfoten – blitt mykere, slik at skoen føles ettergivende og mer som en konvensjonell løpesko. Det er nå lagt inn fem riller under sålen, noe som er et klart pluss i forhold til Newtons gamle med fire riller.

Den ekstra rillen gir mer stabilitet, særlig når man svinger, og hele løpeopplevelsen er blitt mer lik den man finner i en Asics-, Adidas- eller Nike-sko. Og det er nettopp problemet, for det betyr at Kismet i større grad må måle seg med de store aktørene, og det er ingen spøk. Både overdelen og pløsen virker nemlig "pappaktige" sammenlignet med luksusmodellene fra konkurrentene.

Funksjonelt har det ingenting å si. Skoen sitter godt med solid feste rundt hælen og god plass til tærne. Men i en kjøpssituasjon er det vanskelig å forsvare den litt stive prisen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: