Les også

Som en SUV

Produktinfo Lett løpesko med ultrasmidig såle. Landingssoner som støtter mellomfotlanding. Vekt: 197 gram (str. 42).

Frem på foten

Skechers’ spennende minimalistsko har en meget dominerende og styrende såle.

25. juni 2012

Skechers GOrun | |

Passform: Sitter særdeles mykt og behagelig. Fastsydd pløse.

Kvalitet: Materialene er lette, men virker ikke særlig solide.

God til prisen: Moderat pris i forhold til kvalitet og rivaler.

Konklusjon: Er du vant til minimalistiske løpesko, vil GOrun muligens føles for dominerende. Er du derimot tradisjonell hællander, har skoen potensial til å gi deg en mellomfotorientert løpestil. Lav vekt og god smidighet.

Pris: 899 kr.

www.skechers.com

Den ultralette skoen har mange likhetspunkter med Nikes kjente Free-sko. Det gjelder ikke minst en svært smidig såle og en overdel som er tynn som en sokk. Men Skechers går sine egne veier når de først lager en sko for naturlig løpestil.

Under mellomfoten er derfor knottene betydelig større enn under resten av sålen. Resultatet er at du nærmest står og vipper på en klump med mykt skum. For å sette hælen i bakken er du rett og slett nødt til å vippe foten bakover slik at tærne peker oppover. Tanken er at skoen automatisk skal fremme en løpestil der bare mellom- og forfoten treffer bakken. Det virker. Du vippes nemlig merkbart frem på foten.

Opplevelsen krever en viss tilvenning, og det føles helt feil hvis du instinktivt prøver å lande på hælen. I den forstand er den ellers minimalistiske skoen svært dominerende. Skoen kan være et spennende alternativ for deg som er fersk innen naturlig løping. Rutinerte forfotsløpere eller innbitte hællandere vil derimot neppe trives.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: