Produktinfo Minimalistisk og lett løpesko med særdeles smidig overdel og såle. Lissene er festet i små maljer på selve overdelen. Vekt: 224 gram.

Grønn og rask

Myk og lett minimalistsko gir god komfort, men ingen støtte.

Brooks Green Silence | |

Kvalitet: Helhetsinntrykket får godkjent karakter, men heller ikke mer.

Passform: Sitter særdeles komfortabelt på foten.

God til prisen: 1100 kroner er i stiveste laget for en racingsko.

Konklusjon: Er du en lett løper som gjerne setter opp farten langs landeveien, er Brooks’ nye lettvekter et interessant alternativ. Du bør allikevel være klar over at den lave vekten og komfortable konstruksjonen går på bekostning av stabilitet og holdbarhet.

Pris: 1100 kr.

www.brooksrunning.com

For å ha sagt det med det samme: Denne skoen er ikke laget for løpere som trenger kraftig støtte og hjelp med stegavviklingen. Hele poenget med Brooks’ nyutviklede Green Silence er at føttene skal ha full bevegelsesfrihet, og skoen beskytter bare mot landingen på asfalt, betong og andre harde underlag.

For å understreke dette har Brooks matchet en supermyk og smidig såle med en overdel som sitter som en sokk på foten. Det er særdeles behagelig, men det gjør også at den lette racingskoen er blottet for støtte. Den virker heller ikke særlig solid. Det gjelder både overdel og såle, og det understreker at den primært er ment for løping på fast vei.

Den tåler en tur på grusvei, men det er ikke optimalt. Til slik bruk gir ikke sålen tilstrekkelig feste i under laget, samtidig som kombinasjonen av løst underlag og en overdel som så vidt holder sålen fast på føttene, gir en lite stabil løpsopplevelse.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: