Fakta: Løpesko med nyutviklet Ignite-såle med god demping og ekstra respons. Dropp: 12 mm. Vekt: 285 gram.

Hard og fast joggesko

Puma Ignite er en spennende joggesko, men den myke og fjærende mellomsålen lever ikke helt opp til forventningene.

2. juni 2015

## Puma Ignite | |

Pluss: God passform, lavere pris enn Adidas Boost.

Minus: Meget fast mellomsåle.

Konklusjon: Sammenlignet med Adidas Boost er Ignite svært fast og gir ikke samme fjærende følelse. Den er mest interessant for tyngre løpere. Men potensialet er der, og vi ser frem til neste generasjon.

Pris: 1079 kr.

www.puma.com

Ignite er navnet på den største Puma-satsingen på mange år. I markedsføringen vises den fargerike og spektakulære skoen på føttene til Usain Bolt, og dette er Pumas svar på den svært populære Boost-skoen fra storebror Adidas. Og den har et frekt utseende, selv om de lilla og laksefargede nyansene neppe tiltaler alle.

Men skoen sitter godt på foten. Den er smal og sitter fast rundt hælen, samtidig som den har brukbar plass til tærne. Den er lett å snøre, og pløsen er tykk nok til å beskytte vristen mot trykket fra lissene. Så langt er alt vel. Men nyheten er likevel materialet som befinner seg under overdelen.

Den nye mellomsålen er altså bygd opp av "Ignite Foam", som Puma kaller det, og det skal være den sålen som til dags dato gir best respons og altså mest returenergi. Den skal nærmest dytte føttene fremover for hvert skritt. Og det er helt i tråd med dagens trend, der Adidas og New Balance tidligere har hatt suksess med sine Boost- og Fresh Foam-såler, som fungerer på samme måte. Men i motsetning til konkurrentene kommer ikke Puma helt i mål.

Ignite Foam føles for kompakt. Materialet er tungt og virker svært hardt – faktisk så hardt at noen testere syntes det grenset til ubehagelig å løpe på asfalt og klaget over stive legger etter å ha prøvd skoen. Derfor er det logisk at det først og fremst er tyngre løpere (85+ kg) som har størst utbytte av skoen, men etter våre standarder er den generelt for hard.

Forfoten er for så vidt fleksibel, men den har for mye stivhet og for lite fleksibilitet på tvers. Yttersålen er i Pumas Evertrack og er slitesterk og fin i tørt vær, men blir glatt på våte fortau.

Skoen er interessant, men Puma har et stykke vei å gå. Vi ønsker oss lavere vekt og en mellomsåle som er mindre kompakt, mykere og mer fjærende.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: