Fargen kan alltids diskuteres, men Adidas` splitter nye Adios Sub2 er kanskje skoen som kan bryte den magiske totimersgrensa på maraton. 

Her er skoen som skal løpe maraton på under to timer

Adidas satser på ny teknologi med deres helt nye Adizero Sub2-sko som ble lansert i forbindelse med Tokyo Marathon. Og snart kan du også få tak i den.

25. februar 2017 av Lasse Lyhne

Mens Nike har fått mest oppmerksomhet med sitt Breaking 2-konsept, har Adidas puslet med et lignende prosjekt siden 2012. I forbindelse med Tokyo Marathon på søndag, lanserte tyskerne skoen som, ifølge dem, skal brukes til å løpe et maratonløp på under to timer. 

Adidas Adizero Sub2

Adizero Sub2 som den heter, benytter seg av ny teknologi. Mest interessant er det nye Boost Light-materiale - et litt flamingolignende skum .- som utgjør mellomsålen på skoen. Boost Light har de samme fjærende egenskapene som Adidas` populære Boost, men er mye lettere. 

150 gram

Ifølge Adidas veier den versjonen av Adizero Sub2 sim Wilson Kipsang bruker 150 gram, noe som er cirka 80 gram lettere enn Adizero Adios-skoen som er blitt brukt ved de fem siste maraton-verdensrekordene. 

I tillegg er overdelen lagd i et ultralett og tynt ettlags-mesh, mens yttersåleen har et mikronett av Continental-gummi, som gir et godt grep på asfalten. 

To minutter raskere!

Ifølge tidligere undersøkelser kan den vektbesparelsen alene kutte 1,5 - 2 minutter av maratontiden! Wilson Kipsang har en personlig maratonrekord på 2.03,13 (den sjette raskeste maratontiden i verden), så med nye sko nærmer vi oss de magiske to timene. 

Adidas Adizero Sub2 kommer i butikkene senere i år - forhåpentligvis til sommeren. 

Stor test av joggesko - les mer her

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: