Hva betyr prisen for dine løpesko?

En gjennomgang av 134 687 tester av løpesko avslører at dyre sko ikke er bedre enn billige.

29. september 2015

Som regel er det en sammenheng mellom pris og kvalitet på et produkt. De dyre restaurantene, hotellene og bilene er ofte bedre enn de billige. Men slik er det ikke for løpesko.

Dyre er ikke bedre Det er konklusjonen i en stor undersøkelse foretatt av RunRepeat.com. Her har man sammenlignet 134 867 tester og brukervurderinger av i alt 391 løpesko fra 24 forskjellige merker. Og konklusjonen er relativt klar: De dyreste skoene klarer seg ikke bedre enn de billigere. Faktisk tvert imot! Ser man på de ti dyreste skoene i undersøkelsen klarer de seg åtte prosent dårligere enn de ti billigste.

Store variasjoner Det er riktignok store variasjoner innenfor alle priskategorier og både slakt og toppscore blant modellene i begge ender av skalaen. Hvilke konklusjoner gir det? Tja… spør man mannen bak undersøkelsen, er budskapet til forbrukerne at de bør stole mer på sin egen opplevelse og andres erfaringer fremfor merkenes markedsføring:

Gå etter komfort – Poenget med undersøkelsen er ikke at løpere skal kjøpe billige sko. Formålet er å få kommunisert at dyre løpesko ikke alltid er best. Store markedsføringsbudsjetter fra merkene dikterer hvilke løpesko som skal være populære. Det gjør at forbrukerne kjøper populære, dyre løpesko og ikke sko andre løpere faktisk er tilfredse med, sier Jens Andersen. – Min egen holdning er at komfort er den viktigste parameteren. Kjøp sko du synes er behagelige å ha på fremfor de som får mye oppmerksomhet i mediene.

Se oversikten over vurderingen av de ulike skoene her:

Kilde: runrepeat.com

Les hele undersøkelsen her: runrepeat.com

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: