Mystisk hull. Det øverste hullet har en besynderlig plassering, men det har en hensikt.

Hva er det øverste hullet til?

Jeg har ofte lurt på hva som er hensikten med det øverste og litt asymmetrisk plasserte hullet i løpeskoen. Hvem har behov for å snøre skoene så høyt oppe?

20. september 2013 av Jannik Petersen

Det øverste snørehullet brukes hvis du vil lage en

snørelås

for å få løpeskoen til å sitte helt tett og fast under trening.

Snørelåsen gjør at skoen sitter bedre rundt hælen, og den hindrer også at skoen beveger seg slik at du får gnagsår. Løsningen gjør at du får optimalt utbytte av støtdempingen og eventuell pronasjonsstøtte, fordi skoen hele tiden sitter optimalt på foten.

Slik lager du en snørelås:

1) Snør skoen som du pleier helt opp til det nest siste snørehullet. Træ lissen gjennom det siste asymmetrisk plasserte hullet på samme side.


2) Lag en tilsvarende løkke øverst på motsatt side. Trekk lissen over, og før den gjennom løkken på den andre siden. Gjør dette på begge sider.


3) Nå kan du stramme lissene og knytte en vanlig sløyfe. Med snørelåsen vil løpeskoen alltid sitte som støpt til foten når du løper.


Se også vårt store testarkiv hvor vi tester joggesko

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: