© Colourbox

Kjøpeguide: Finn din nye løpesko

Før du går i butikken og finner din neste løpesko, er det spesielt tre ting du bør passe på.

3. april 2014

Det kan være vanskelig å finne en løpesko som sitter perfekt på foten. Men det er bryet verdt å ta seg den nødvendige tiden. Når du først finner den rette skoen, kan nemlig den utgjøre hele forskjellen og gjøre løpeturene til en ren nytelse.

Tre vurderinger når du velger løpesko

Hvis du vil øke sjansene for å finne den rette skoen, bør du være spesielt oppmerkesom på disse tingene:

1. Trenger du sko med støtte? En del løpere trenger sko som bremser den rotasjonen føttene foretar innover – det som kalles overpronasjon. Om du trenger det, og hvor mye, kan du teste ved hjelp av en løpestilanalyse i den lokale sportsbutikken.

2. Hvor løper du? De fleste kjøper sko til vanlige hverdagsturer på asfalterte veier i byen. Det er også denne typen løpesko det står flest av på hyllene i butikkene. Men vær klar over at det også finnes sko som er lagd spesielt for konkurranse, intervaller og tempotrening. Du bør altså gjøre deg opp en klar mening om hva du trenger før du går i butikken og kjøper nye sko.

3. Grov såle? Mønsteret i sålen påvirker veigrepet. Ønsker du sko til helgens langturer på grusveier eller skogsstier, er det viktig å se etter sko som har litt grovere såler med knotter, som biter seg fast i underlaget og holder deg på føttene.

>>Les vår store test av de nyeste løpeskoene og få svar på alle dine spørsmål om valg av løpesko HER.<<

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: