Produktinfo Terrengsko for de fleste typer terreng. Beskyttelsesplate i forfoten. Reflekterende logo. Liten lomme til lissene. Vekt: 316 gram.

Laget for tøffe tak

Terrengskoen Asics Fuji Attack oser av kunnskap og kvalitet. Denne vellykte løpeskoen takler da også utfordringene i terrenget.

Asics Gel-Fuji Attack | |

Funksjon: Egner seg til nesten all terrengløping – gress, jord og stein.

Passform: Myk og komfortabel, godt hælgrep og romslig skotupp.

God til prisen: En særdeles god sko til en ganske rimelig pris.

Konklusjon: En førsteklasses terrengsko som kombinerer klassiske egenskaper som robust design og godt feste med forholdsvis lav vekt og dynamisk stegavvikling. Støtdempingen er god nok til korte asfaltstrekninger, uten at det ødelegger terrengegenskapene.

Pris: 1100 kr.

www.asics.no

Asics, som ellers er mest kjent for landeveissko, er faktisk blant pionerene innen terrengsko. Nå gir den japanske produsenten full gass på området og lanserer en serie svært gode terrengsko til løpere som trives med skiftende terreng og naturopplevelser.

Den nye serien kalles Gel- Fuji og omfatter både lette konkurransemodeller og mer solide travere som skjemmer bort føttene med høy komfort.

Vi har testet sistnevnte, kalt Fuji Attack, og den fremkalte brede smil hos testerne. Den iøynefallende skoen er svært komfortabel, med myk polstring rundt hælen og en svampaktig pløse. Mellomsålen leverer førsteklasses støtdemping på vekslende og krevende underlag i terrenget og befester inntrykket av høy komfort.

Til tross for den gode dempingen sitter foten fortsatt lavt og trygt i skoen, noe som gjør at du har meget god kontakt med underlaget. Den innebygde platen i hele forfotregionen hindrer effektivt at spisse steiner presses opp i fotsålen. Det er ikke avgjørende på alle underlag, men uunnværlig hvis du løper på steder med mye løse og/eller skarpe steiner.

Til tross for denne platen og den generelt robuste designen har produsenten klart å holde vekten på et fornuftig nivå. Samtidig føles sålen både rask og smidig.

Knottene biter seg fast i underlaget som en sint terrier, og veigrepet er fenomenalt selv på løst underlag, i hvert fall så lenge det ikke er altfor vått og sølete. Da opplever du ikke bare et sviktende veigrep, men også at du fort blir klissvåt på føttene. Selv om overdelen tørker raskt, er den nemlig ikke vanntett, og derfor trenger søle og vann like lett inn som ut gjennom det luftige materialet.

3 x Fuji-bud

Attack er komfortmodellen i en serie på tre sko. De andre to er hhv. en lett, lav konkurransemodell og en fastere, mer stabil sko.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: