Fakta: Lett løpesko med lynsnøring. 7 mm dropp. Vekt (str. 43): 237 g.

Lett asfalt joggesko

Salomon Sense X-Series er en rask gatesko. Dette har terrengeksperten gjort bra.

## Salomon Sense X-Series | |

Pluss: Sitter svært godt. God, myk demping.

Minus: Prisen er i overkant. Sålen kunne gitt bedre feste på vått føre.

Pris: 1600 kr.

Konklusjon: Det er ikke spart på noe. Det beste fra Salomon-teknologien er med, og det virker. Dette er ikke en terrengsko, men en lekker landeveissko som passer til løyper med grus. Prisen er drøy.

www.salomon.com

Ifølge Citytrail er Salomons skoserie skapt for løping i både terreng og by. Med denne skoen har man dreid det mer mot byløping, og det er bra. Mens mange av de andre skoene i kategorien har havnet mellom to stoler, er dette en ypperlig asfaltracer.

Skoen er lett (237 gram) og rask. Den sitter godt på foten. Det er bedre plass i tåboksen enn på andre X-modeller. Den er også betydelig bredere over forfoten, uten at det går ut over støtten og passformen der. Fast og godt hold også rundt hælen og mellomfoten. Pløsen er myk og snøresystemet et av de beste på markedet. Til sammen gir det en svært god opplevelse når man tar skoen på – bedre enn tidligere S-Lab Sense-modeller.

Mellomsålen er mykere enn vi er vant til hos Salomon, og det fungerer fint til gatebruk. Man får god føling med underlaget, og dempingen er deilig myk uten å være så voldsom at man mister kraft. Yttersålen er i Contagrip-materiale, som er slitesterkt og gir svært godt feste på grus og asfalt, men profilmønsteret tettes til på jord, selv når det er tørt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: