Fakta: Lett løpesko, nyutviklet mellomsåle, tolags nettingkonstruksjon og 5 mm hældropp. Vekt: 237 gram.

Lett sko for lette løpere

Den svenske Salming-skoen utmerker seg med god passform og førsteklasses mellomsåle, men målgruppen er smal.

## Salming Distance | |

Pluss: Fremragende mellomsåle og svært lav vekt.

Minus: Smal målgruppe.

Konklusjon: Salming har fortjent oppmerksomheten. Denne skoen er nemlig fleksibel, har god respons og gir lyst til å løpe fort. Men der ligger også begrensningen, dette er nemlig ikke en mengdetreningssko.

Pris: 1295 kr.

www.salmingrunning.com

De svenske Salming-skoene har fått en del oppmerksomhet, spesielt i utenlandsk presse. Skoene hører inn i den etter hvert velkjente kategorien av sko for en "naturlig løpestil", som forutsetter at det ikke skal være skoen som avgjør løpestilen. Derfor har skoen lavt dropp fra hæl til forfot, en relativt tynn og fleksibel mellomsåle og en beskjeden vekt på bare 240 gram. Dette bidrar også til at målgruppen for denne skoen er ganske smal; den fungerer enten for lette løpere med en god løpestil, eller som en nummer to-sko for tyngre løpere.

Førsteinntrykket når skoen sitter på foten er at den virker bred, men samtidig gjør konstruksjonen av overdelen at den sitter godt på foten, selv om skoen er romslig. Overdelen består av en tolags og svært fleksibel netting. Det gir både god pusteevne og ventilasjon. Mellomsålen består av et skummateriale som Salming kaller RunLite, og det er et suverent materiale – fast og med god respons, men likevel mykt og absorberende. Man slipper følelsen av å kjenne hver småstein og ujevnhet gjennom sålen, selv om den er så tynn. Sålen er utstyrt med et torsjonselement som nærmest er tyvlånt fra en gammel Adidas-sko. Men her fungerer det virkelig etter hensikten og bidrar med noe stabilitet, samtidig som det suger sålen fast i foten og gir god kontakt med underlaget.

Yttersålen er satt sammen av flere typer gummi. I hælområdet er det en forsterket gummi, selv om skoen ikke er konstruert for hællanding. Det virker som unødvendig vekt. Resten av sålen består av hardere gummi som gir godt feste på våt betong og asfalt. Vi er litt bekymret for holdbarheten på mellomsålen under midten av foten, siden det er der man lander og sparker fra, og her ser vi også en viss slitasje allerede etter ca. 100 km.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: