ASICS METASPEED SKY+
© Asics

Lett supersko til raske løpeturer

Lett supersko til raske løpeturer

21. oktober 2022 av Christian Thestrup

ASICS METASPEED SKY+

Hva: Superlett sko med karbonplate.

Vekt: 205 g (str. 42) / Dropp: 5 mm

Pris: 2600 kr. 

Info: asics.com


Asics er her med etterfølgeren til den gode superskoen Metaspeed Sky, som ble lansert i fjor. Navnet er Metaspeed Sky+, og Asics tror så mye på den nye skoen at de ved presentasjonen i Malaga satte hele gruppa av profesjonelle løpere til å teste den. Resultatet ble 27 personlige rekorder blant toppløperne, så mye tyder på at Asics har truffet blink. Etter at Aktiv Trenings testløpere har testet den, må vi si at vi også er begeistret.

Metaspeed Sky+ utmerker seg spesielt ved lav vekt og god støtdemping. Skoen har fått enda mer av Asics’ FF Blast Turbo-skum i mellomsålen, noe som gir mer returenergi når man avvikler skrittene. Om man får den opplevelsen, er riktignok individuelt, for selv om skoen er lett og god å løpe i, var det ikke alle testløperne som fikk opplevelsen av å bli skutt av gårde i skoen.

Yttersålen virker mer slitesterk enn på forgjengeren, og den har godt grep på så vel våt som tørr asfalt, samt på stier med hard grus. Derimot savner den grep når man kommer ut på mer terrengaktige stier, men det er jo også en sko som er laget for raske gateløp på asfalt.

I likhet med hos forgjengeren er hovedattraksjonen hos Metaspeed Sky+ den innebygde karbonplata. I den nye utgaven er plata plassert høyere i mellomsålen, noe som gir virkelig god fremdrift når man løper – i hvert fall så lenge man klarer å holde farten oppe. Riktignok blir leggmusklene belastet mer på grunn av det lave hældroppet. Det må man kanskje venne seg til, men så gir det også vesentlig mer fart på løpeturen.

Skoen har en lett og luftig overdel av mesh, som likevel virker ganske slitesterk. De flate lissene bidrar til at foten sitter godt fast i skoen, og så går ikke lissene like lett opp som runde lisser, noe som er et pluss. En av testløperne syntes riktignok at skoens pløse er lovlig tynn, slik at lissene dermed presser på fotryggen. Så selv om vi liker uttrykket «less is more», balanserer de japanske designerne på grensen med denne vektreduksjonen.

KONKLUSJON: 

En lett og god løpesko, som egner seg godt til rask trening og konkurranser fra 5 km til maraton.

 + Lett, flott design og god passform.

- Pløsen er blitt litt for tynn til langturene.

Yttersålen har Asics’ egen gummiblanding Asics Grip. Den er tynn, men gir godt grep på våte og tørre veier.
Yttersålen har Asics’ egen gummiblanding Asics Grip. Den er tynn, men gir godt grep på våte og tørre veier.© Asics

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: