Hva? Løpesko for naturlig løpestil for løpere med overpronasjon. 4 mm hældropp. Vekt: 225 gram.

Løpesko med myk kontroll

Asics har nyutviklet en sko med pronasjonsstøtte for naturlig løping. Og med denne har de lykkes, for den virker.

25. februar 2014

## Asics Gel Super J33 | |

Pluss: Lett, dynamisk og svært fleksibel.

Minus: Overdelen kunne hatt et bedre grep rundt foten.

Pris: 1200 kr.

Konklusjon: Asics har lyktes med denne nyskapningen. Skoen bremser pronasjon effektivt, samtidig som den gir føttene frihet til å arbeide. Ihuga barfotløpere vil sikkert synes at den er for godt polstret.

www.asics.com

En sko for naturlig løpestil med pronasjonskontroll kan virke som en selvmotsigelse. Selve tanken bak naturlig løping er jo å fjerne skoens korrigerende funksjon og la føttene jobbe fritt. Her gir det likevel en viss mening. Super J33 er nemlig blottet for styrende kiler og har i det hele tatt alle de egenskapene en sko for naturlig løping skal ha.

Den er lett, den er flat (hældropp på 4 mm), den har en myk overdel og en svært fleksibel såle. Pronasjonskontrollen oppstår fordi sålen er konstruert med en fastere innside, og det fungerer glimrende. Skoen føles virkelig dynamisk. Føttene får i høy grad lov til å arbeide, samtidig som fotens bevegelse innover bremses effektivt.

Overdelen er lagd i ett stykke. Den er lett, luftig og fin, men vi savner litt elastisitet og grep rundt foten. Det er ikke en mengdetreningssko, men suveren som høyfartssko eller som en sko for løpestiltrening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: