Støtter godt Nyskapende løpesko som egner seg for så vel løpere med nøytral som overpronerende løpestil.

Lovende løpesko

Frekk design og nyskapende pronasjonsstøtte er hovedelementene i Nikes løpesko Lunar Glide. Passformen kunne imidlertid vært bedre.

## Nike Lunar Glide | |

Passform: Overdelen er stor og løs, og skoen sitter ikke helt perfekt. Hæl og pløse er ok.

Kvalitet: Materialkvaliteten er høy, og Lunar-skummet gir holdbar støtdemping.

God til prisen: I forhold til holdbarhet og anvendelighet er skoen et funn for pengene.

Konklusjon: Nike Lunar Glide er et nyskapende varsel om hvordan en løpesko skal oppføre seg og se ut, og Nike får mengder av poeng for å vise veien fremover. Også plusspoeng for en nyskapende design. Det store minuset er den løse passformen som hemmer løpeopplevelsen.

Pris: 1.200 kr.

www.nike.com

Nike Lunar Glide

Er det en pronasjonssko eller en nøytral sko? Er det en lettvektsracer eller en mengdetreningssko? Eller er det rett og slett en motesko?

Nikes nye Lunar Glide kaller virkelig på oppmerksomheten, og det er ikke bare på grunn av den originale og i våre øyne utrolig frekke designen. Det skyldes også at skoen varsler om nyskapning og nytenkning i løpeskoverdenen.

Hittil har man enten vært en overpronasjonsløper som har behov for sko med kiler og støtte, eller en nøytral løper uten behov for støtte. Lunar Glide markerer et brudd med denne rigide inndelingen og lanseres i stedet som en nyskapende allroundsko. Nike lover at skoen har en dynamisk og tilpasningsdyktig pronasjonsstøtte som egner seg like godt for løpere med nøytral løpestil som for løpere med kraftig overpronasjon. Ved hjelp av et enkelt, men likevel sinnrikt samspill mellom forskjellige sålematerialer, justerer skoen pronasjonsstøtten kontinuerlig etter behov. Det innebærer at støtten er mindre følbar enn i mer tradisjonelle sko. For mange løpere er det en fordel, siden behovet for pronasjonsstøtte har en tendens til å øke etter hvert som man blir sliten i bena.

Det ser greit ut på papiret, men spørsmålet er om det virker? Umiddelbart er svaret ja. Både de nøytrale og overpronerende løperne vi har brukt til å teste skoen, melder om god støtte. Testene på tredemølle både før og etter en lang løpetur indikerer også at skoen tilpasser pronasjonsstøtten etter behov. Skoen er likevel ganske myk, og er du tung og overpronerer mye, er støtten for dårlig.

Skoens støtdemping leveres av Nikes Lunarskum, som ble lansert til stor applaus og stormende jubel i fjor. Skummet er rundt 30 prosent lettere enn tradisjonelle dempematerialer, og svært mykt. Det føles helt annerledes enn tradisjonelle løpesko, men kommer til sin rett spesielt på asfalt, og leverer en svært myk demping. På banen og i terrenget savner man litt følelse med underlaget.

Skoens største problem er allikevel passformen. Til å være en relativt lett og rask sko, virker den påfallende løs. Overdelen er meget romslig, og selv løpere med bred forfot og høy vrist må snøre skoen ekstremt hardt for å få den til å sitte brukbart. Det har mye å si for løpeopplevelsen og trekker ned.

  • Lunar Glide bryter en rekke forestillinger om hvordan en løpesko skal se ut. Pronasjonskontrollen er annerledes, og designen skiller seg vesentlig fra løpeskoens tradisjonelt grå-hvite fargepalett.

PRODUKTINFO:

Kevlarstriper Nikes Flywire er tynne og lette Kevlar-tråder som gir overdelen stivhet og støtte.


Fine knotter Sålen har en profil som gir overbevisende godt feste både på våt og tørr asfalt, grus og jord. Sålen er i støtabsorberende Lunarskum, og overdelen er utstyrt med Flywire. Klargjort for Nike+-sensor. Vekt: 338 gram (str. 44).


Hælen Hælen består av mykt skum og et hardere materiale. Hvis foten faller mye innover, får den støtte av det hardere og stivere materialet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: