Fakta: Nøytral løpesko med ekstra støtdemping. Sømfri overdel, 4 mm dropp. Vekt: 235 gram.

Luftputesko

Hoka One One har utviklet en lett løpesko med mye demping – velegnet til maraton.

## Hoka One One Clifton | |

Pluss: Meget lav vekt. Solid demping og god respons.

Minus: Litt bred passform og vanskelig å snøre helt stramt.

Pris: Ca. 1499 kr.

Konklusjon: En meget spennende sko til både trening og lange konkurranser som halv- og helmaraton. Dempingen er uforlignelig, og vekten er nesten naturstridig lav. Men prøv før du kjøper. Hoka er ikke for alle.

www.hokaoneone.eu

For flere år siden lanserte Hoka en tykksålet sko for lange terrengløp. Men etter hvert har franskmennene innsett at det ikke bare er ultraløpere som har godt av støtdemping, men også vanlige asfalttravere. Jo mer vi klarer å skåne bena ved å dempe de mange slagene som oppstår, desto fortere kan vi løpe.

Clifton er kulminasjonen av dette resonnementet. Den er Hokas klart letteste sko, og den er ment som konkurransesko til lange asfaltløp som hel- og halvmaraton. Overdelen er tynn og sømløs. Skoen puster godt, men sitter ikke optimalt rundt foten – lissene må strammes hardt for å få den til å sitte tett og stramt.

Med tanke på den tykke sålen, er skoen nesten naturstridig lett. Det er en sær følelse å gå rundt på et par store skumputer. Dempingen merkes godt når man løper, og mens noen av testerne følte at sålen nærmest slukte energi og ga langsommere skritt, mente flertallet at dempingen gir en perfekt balanse mellom demping og en fjærende effekt som nærmest gir mer energi for hvert skritt man tar.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: