Fakta: Løpesko med flere nye teknologier. Ekstra støtdemping og stabilitet. Drop: 10 mm. Vekt: 300 gram (str. 9).

Luksuriøs og stabil

Asics MetaRun er en spennende sko som viser at Asics går nye veier. Den er stabil, lett og dynamisk, men også utrolig dyr.

22. februar 2016

## Asics MetaRun | |

Pluss: Passform, stabilitet, dynamikk.

Minus: Pris, grep på mykt underlag.

Konklusjon: I forhold til Kayano er MetaRun lettere og mer luksuriøs. Det er en stabil sko, som likevel er smidig og dynamisk, og som er interessant for både lettere og tyngre løpere – hvis man har råd til det.

Pris: 2500 kr.

www.asics.com

Asics fikk mye oppmerksomhet da de nylig lanserte MetaRun. Ikke bare var det verdens dyreste løpesko; det var – ifølge Asics – også den mest avanserte. Den svarte skoen med gullstriper indikerer luksus og er sammen med den hissige markedsføringen med på skru forventningene i været. Det første inntrykket av den tekniske og detaljrike skoen er også meget bra.

Den virker virkelig gjennomarbeidet og er overraskende lett: cirka 20 gram mindre enn flaggskipet Kayano. Den har en svært smidig og ventilert overdel i et nytt nettvevsmateriale. Det gagner pusteevnen og bidrar også til at den sitter tett, men tøyelig, rundt foten. Den sitter nesten som en strømpe.

Støtten rundt hælen og midten av foten er fenomenal og blant de beste vi har testet i en så lett sko. Støtten er et resultat av både sålens oppbygning og en funksjonell plastkappe som sitter utenpå hælkappen og omslutter fotens bakerste del.

Yttersålen er det ikke noe nyskapende eller eksklusivt ved. Den er som vi kjenner den fra andre Asics-sko og er fin på asfalt, men uten noe særlig grep i gjørme og på andre glatte underlag.

Noe som til gjengjeld er nyskapende, er pronasjonskilen under skoen. Den er laget i en lett og robust karbonfiber-plast-blanding og ser ikke bare stilig ut – den er også supereffektiv og motvirker enhver overpronasjon uten at det går ut over skoens dynamikk.

Til tross for et fast grep om hælen, har tærne god plass. Skoen er lett å snøre, og pløsen er tilstrekkelig polstret til å beskytte vristen mot trykk fra snørebåndene. Den nye mellomsålen er bygget opp av Asics’ nyutviklede Flyte Foam, som skal være det letteste mellomsålemateriale på markedet. Men noen revolusjon er det ikke, og skoen kunne i våre øyne gjerne vært enda lettere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: