Produktinfo Fitnessko med fleksibelt oppdelt såle. Støtdemping i hele mellomsålen. Størstedelen av overdelen er forsterket. Vekt: 300 gram (str. 42).

Nike Free Xilla

Nike har tenkt på fitnessfolket med en ny modell i den vellykkede Free-serien.

16. desember 2011

Nike Free Xilla | |

Funksjon: Super allrounder, men uten opplagte spesialområder.

Kvalitet: Både god bearbeiding og utstyrt med smarte detaljer.

God til prisen: God komfort og funksjonalitet til en rimelig pris.

Konklusjon: Xilla er et godt alternativ for fitnesstrening. Den er ikke laget spesielt for dem som trener med veldig tunge vekter, som vil synes at sålen er for myk og skoen for høy. Men de fleste andre vil stortrives med Free Xilla.

Pris: 1249 kr.

www.nike.com

Free Xilla Trainer fra Nikes populære Free-serie ser nok ut som en løpesko, men er primært ment for alle som driver mer styrkeorientert fitnesstrening. Konvensjonelle løpesko egner seg ikke optimalt for styrketrening, crossfit, pump og andre treningsformer der det er viktig å ha best mulig kontakt med underlaget. Løpesko har nemlig en høy og myk hæl som gir dårlig ankelstabilitet, og overdelen er for myk.

Xilla er derimot merkbart mer stabil på foten, ikke minst på grunn av snøringen som trekker den solide overdelen fast rundt vristen. Medvirkende til den gode stabiliteten er også sålens velkjente Free-løsning med en oppdeling i små, fleksible kuber som gjør at sålen og foten får bedre kontakt med underlaget. Den egenskapen er spesielt nyttig under øvelser som utfall, step og andre bevegelser som krever god balanse og ankelstabilitet. Til tross for den litt fastere konstruksjonen fungerer skoen også til en og annen løpetur.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: