Verdens dyreste løpesko?
Verdens dyreste løpesko?

Nike Zoom Vaporfly Elite solgt for over 7000 kroner i snitt online.

Nike-løpesko selges for vanvittige priser

Den hypede løpeskoen Nike Vaporfly Elite blir bare laget i et ganske begrenset antall, noe som har sendt prisene til himmels.

8. januar 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Da den kenyanske maratonstjerna Eliud Kipchoge i fjor våres løp 42,2 km på to timer og 25 sekunder på Monza-racerbanen i Italia under Nikes store  Breaking2-prosjekt, var han selvfølgelig iført Nikes nyutviklede løpesko, Zoom Vaporfly Elite.

Siden Kipchoges drømmeprestasjon, har mange løpere verden over ønsket å sette føttene i et par Vaporfly Elite, men nesten ingen har fått det til. Og skulle du være en av de heldige som får kloa i et par av disse skoene, må du hoste opp mye mer enn det et par løpesko vanligvis koster. Nike hadde for eksempel en konkurranse i høst, der vinnernes "premie" var forkjøpsrett til totalt 99 par  Zoom Vaporfly Elite. Pris for vinnerne: 500 euro (3725 kr.).

Umulig å få fatt i

Fordi Elite-modellen er stort sett er utilgjengelig for vanlige mosjonister, selges den ifølge StockX  for vanvittige 7455 kr. i snitt (1.200 US dollar) online. På eBay ligger det i skrivende stund et par til over 11 000 kroner.

Hypen rundt Vaporfly Elite skyldes at den skal kunne gjøre løperen fire prosent mer effektiv. Ifølge Nike skal du bruke fire prosent mindre energi på å holde samme fart som hvis du løper i firmaets nåværende maratonracersko, Streak. 

Hvis du synes 7000 kroner for et par løpesko er litt tullete, så har Nike også lansert en litt tyngre modell, Zoom Vaporfly 4%, som vanlige mosjonister kan kjøpe for "bare" 2050 kroner. Hvis de klarer å skaffe den da, for også den er vanskelig å få fatt i på grunn av stor etterspørsel. 


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: