Norges største test av løpesko

Vi har testet 19 av sesongens nye, men tradisjonelle løpesko. I tillegg til heftige farger, er det også mange forbedringer – ikke minst når det gjelder vekten.

Sjelden har det vært så morsomt å teste løpesko. Det har nemlig aldri før vært like mange virkelig gode løpesko å velge mellom. Det er vår oppmuntrende konklusjon etter å ha testet 19 par klassiske mengdetreningssko.

Løpesko - nye trender

Skoenes vekt er ett av produsentenes satsingsområder. Så godt som alle skoene har vært på slankekur, og i flere tilfeller har de blitt 10–15 prosent lettere. En så stor vektreduksjon er imponerende og noe man legger merke til med det samme man begynner å løpe. Det er ikke overraskende i seg selv, ettersom det lenge har vært kjent at vektbesparelser nedenfor knærne gir langt større uttelling enn andre steder på kroppen.

Slank skoen – ikke kroppen Du kan nok bli rundt 4–6 sekunder raskere per kilometer ved å gå ned i vekt, men du oppnår nøyaktig det samme ved å kjøpe løpesko som er bare 100 gram lettere. Det viser en ny undersøkelse ved University of Colorado. Det kan kanskje virke som en utfordring å finne mengdetreningssko som er 100 gram lettere enn de du har i dag, men en reduksjon på bare 50 gram kan gjøre deg cirka et halvt minutt raskere på 10 km. Uten at du behøver å være i bedre form.

Bli abonnent og les hele den store testen, se alle de nye utviklingstrekkene og finn din nye løpesko blant sesongens 19 nye modeller.

Logg på som abonnent og last ned testen av løpesko

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: