Hva? Annerledes løpesko med mobium-bånd som trekker skoen opp under foten. 8 mm hældropp. Vekt: 263 gram.

Nytenkt tradisjon

Den nye Puma Mobium-skoen er langt mer moderat enn forgjengeren og forener suveren løpedynamikk og høy komfort.

22. oktober 2014

## Puma Mobium Ride | |

Pluss: Passform, dynamikk og løpefølelse.

Minus: Sålens grep på løst underlag.

Konklusjon: Puma har utviklet en folkelig versjon av den innovative Mobium-skoen som holder fast ved dynamikk og løpefølelse i den originale skoen og kombinerer de gode sidene med ditto støtdemping.

Pris: 1390 kr.

www.puma.com

Det er et par år siden Puma lanserte Mobium-skoen som sitt alternativ da den naturlige løpebølgen var på sitt høyeste. Målgruppen var snever, og det lave hældroppet gjorde at skoen kun var interessant for de mest kompromissløse barfotentusiastene. Siden har lufta gått ut av barbentballongen, og de fleste store produsenter har gått tilbake til sin gamle lest med skikkelig demping i sålen.

Den nye versjonen av Mobium-skoen er likevel et glimrende kompromiss mellom gamle og nye dyder. Den ivaretar mye av dynamikken og bakkekontakten fra den forrige modellen, men gjør det hele noe mer tilgjengelig med en kraftig hæl og mellomsåle med god demping. Og det er virkelig en opplevelse å ta på seg skoen.

Hele tanken bak Mobium-skoen er at et elastisk bånd under fotbuen gir god kontakt mellom foten og mellomsålen. Når du lander og foten flater ut, følger sålen umerkelig med på bevegelsen. Den intime kontakten mellom mellomsåle og fot er helt fantastisk, fordi sålen og den velsittende overdelen skaper en suveren kontakt mellom sko og fot.

Båndet er ført videre til hælen og under forfoten og bidrar til å gi skoen en ekstra dynamikk som absolutt er merkbar. Samtidig kjenner man tydelig at hele skoen, mye på samme måte som for eksempel Nike Free, tillater foten å bevege sig fritt.

Med et fall på åtte millimeter fra hæl til forfot, utsøkt støtdemping i hælen og en avrundet "crashpad" som hjelper foten til å rulle optimalt fremover, er det en fornøyelse å løpe rolige turer. Men også ved et høyere tempo der landingen foregår lenger foran på foten, gir denne skoen en god følelse.

Yttersålen er utformet for asfalt – og der er veigrepet helt som det skal. På gress og jord har derimot skoen problemer med å bite seg fast. Til gjengjeld fungerer skoen fint på tredemøllen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: