Hva? Tri-sko med hurtigsnøring og drenering. Vekt: 265 g (str. 42).

Rask tri-sko

Lett og snerten tri-sko, i hvert fall hvis du har riktig løpestil.

## Inov-8 Tri-X-Treme 275 | |

Pluss: Lav vekt, luftig overdel og mange tri-detaljer.

Minus: Høyst beskjeden støtdemping i hælen og en yttersåle som gir dårlig feste på vått føre.

Pris: 1445 kr.

Konklusjon: En knivskarp triatlon-sko for rutinerte triatleter med en eksemplarisk løpestil. En litt grovere såle og en tanke mer demping i hælen ville gjort skoen særdeles velegnet for et langt bredere publikum.

www.inov-8.com

Som navnet antyder, er Tri-X-Treme utviklet spesielt for triatlon. Men den er ikke for tunge løpere som sliter seg gjennom løpeetappen av en utmattende triatlon på utslitte ben. Dempingen i hælen er nemlig ikke på noen måte god nok til å beskytte kroppen hvis du lander med tunge skritt. Det er ikke ment som kritikk, bare noe vi konstaterer. I stil med øvrige modeller fra den britiske produsenten er nemlig skoen laget for folk med en lett, dynamisk og fremoverlent løpestil.

Hældroppet er lavt, og forfoten meget smidig. Skoen er gull for erfarne løpere på jakt etter en lett og rask sko. Den lette og pustende overdelen øker begeistringen ytterligere. Det samme gjør innredningen som er behagelig og fri for sømmer, slik at du kan løpe uten sokker. Som det passer seg en tri-sko, er modellen utstyrt med hurtigsnøring som sparer verdifulle sekunder i skiftesonen. Sålen har drenering som slipper ut ev. vann.

Mønsteret i sålen er likevel et svakt punkt. Våte betongheller og brostein gir svært dårlig fotfeste, og skoen gir for dårlig feste også på grus og på stier i skogen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: