Fakta: Nøytral løpesko med 100 prosent Boost-såle og overdel i Primeknit. Vekt: 311 gram (str. 43). Hældropp: 10 mm.

Silkemyk joggesko

Storsatsingen Adidas Ultra Boost er fantastisk god på foten, så lenge du ikke løper for langt eller for fort.

## Adidas Ultra Boost | |

Pluss: Suverent myk overdel. God pusteevne og fantastisk myk og komfortabel såle.

Minus: Høy pris. Svært nøytral såle.

Konklusjon: Skoen sitter suverent og er fin på korte og rolige turer (og som komfortabel hverdagssko). Til lange og raskere turer er den for livlig og ustabil under foten.

Pris: 1695 kr.

www.adidas.no

I våres lanserte Adidas sin første Ultra Boost-sko – med fanfarer og høye kneløft. Skoen er den første der mellomsålen utelukkende består av Boost-materiale, og skoen er på mange måter kulminasjonen på bruken av det myke og fjærende mellomsålematerialet. Den er rålekker og svært behagelig, men som løpesko er den ikke for alle. Men det kommer vi tilbake til.

Skoen gjør seg bemerket på andre områder enn sålen. Den strikkede polyesteroverdelen – Primeknit – oser av kvalitet, og de supermyke materialene sitter som en sokk på foten. Samtidig byr konstruksjonen på suveren pusteevne. Man kunne vært litt bekymret for holdbarheten, men overdelen har klart seg forbilledlig under vår to måneder lange test.

Rundt hælen og bakfoten sitter skoen svært godt ved hjelp av en kraftig, men fin løsning med en utvendig hælkappe i plast. Den er splittet opp på midten, og derfor irriterer den ikke akillessenen. Godt tenkt. Tåboksen forrest i skoen er litt smal, men de smidige materialene gjør at det aldri blir noe problem. Den formidable komforten i overdelen komplementeres av den ekstremt myke Boost-sålen. Skoen er virkelig suveren å gå rundt i.

Litt verre er det når man begynner å løpe. Den ekstreme mykheten får nemlig skoen til å føles særdeles livlig og flytende. Adidas har forsøkt å stabilisere skoen noe ved å sette et plastelement på innsiden av hælen, like ved yttersålen. Det gir noe støtte, men endrer ikke det faktum at skoen i våre øyne er beregnet på absolutt nøytrale løpere, eller dem som vil se bra ut på et par ukentlige turer.

Prisen er høy, takket være kombinasjonen av de dyre Boost- og Primeknit-teknologiene. Skoene er interessante og byr på svært høy komfort, men vil neppe fungere som dine eneste løpesko.

Se også vårt store testarkiv hvor vi tester joggesko

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: