Produktinfo Laget i jakskinn. Nanobehandlet og vannavvisende. Fås også med syntetisk overdel, og er da 200 kroner billigere. Elastiske lisser. Vekt: 303 g (str. 43).

Silkemyk og beinhard

Ecco Biom er en annerledes løpesko som ikke egner seg for begynnere. For erfarne løpere er den imidlertid en spennende sko som styrker løpemusklene effektivt.

4. november 2010

Ecco Biom | |

Passform: Den anatomiske sålen og det myke overlæret sitter perfekt.

Kvalitet: Materialene plasserer skoene i øverste klasse.

God til prisen: De fleste svelger nok tungt når de ser prislappen.

Konklusjon: Biom-skoen er utvilsomt egnet til å styrke løpemuskulaturen. Om konseptet også er veien til skadefri løpeglede og dermed markerer slutten for vanlige løpesko, er det for tidlig å si noe om. Foreløpig venter vi med den absolutte toppkarakteren.

Pris: 1995 kr.

www.thebiomproject.com

Det er ikke hver dag man som testløper frivillig stikker føttene i et par løpesko som er så nådeløst harde i sålen at det verker i føtter og legger etter første løpetur. Ikke desto mindre var det innledningen til åtte uker med intens testing der vi løp en del av treningsturene med Eccos banebrytende Biom-sko.

Selv om vi fulgte Eccos program med svært korte løpeturer de første ukene, bød testperioden på situasjoner der det krevde ekstra overvinnelse å ta på seg de bedragersk hanskemyke skoene. Utsikten til nok en tur der asfalten sender harde slag opp gjennom bena, med verkende legger, haser og føtter som resultat, krever nemlig en stor dose entusiasme.

Åtte uker senere er vi allikevel glade for at vi led oss gjennom skjærsilden de første ukene. Mens de minimalt dempede skoene var svært harde mot føtter og ben i begynnelsen, gikk det nemlig ikke mange ukene før den første aha-opplevelsen innfant seg. Stølheten etter trening sank til et akseptabelt nivå, løpestilen endret seg merkbart slik at vi landet lenger frem på foten, og fremfor alt blir muskler og senere etter hvert vant til å overta oppgaven med å dempe støt når det ikke er nevneverdig demping å hente i selve skoen. Denne tilvenningen er spennende.

Det er nemlig stadig flere eksperter som understreker verdien av en naturlig løpestil, som om man løp barbent, og Biom tar deg et godt stykke på vei. Med utsikten til en mer naturlig løpestil og på sikt redusert risiko for belastningsskader, er det bryet verdt å lide seg gjennom tilvenningen i noen dager.

En stor del av testen foregikk på asfalt, der den relativt glatte sålen er i sitt ess, men der støtene til gjengjeld er ekstra harde. Testperioden bød også på en del nedbør og kaldt vær, og selv om impregneringen holder fuktigheten ute, er ikke skoene særlig varme. Generelt var inntrykket at Biom-skoene fungerer mer som et supplerende treningsverktøy enn som et fullgodt alternativ til vanlige løpesko.

Særlig for erfarne løpere, som ofte sliter med småskader her og der, kan muligens Biom-skoene gi treningen den variasjonen som skal til for å bli kvitt plagene. For begynnere har vi flere forbehold.

Vi er ganske enkelt redde for at sener og ledd som ikke er herdet av årelang løpetrening, vil ha problemer med å tåle de harde støtene. Men alt dette blir hypoteser som vi ikke kan bekrefte eller avkrefte etter noen få måneders løpetrening.

Derimot kan vi slå fast at to eller tre Biom-turer per uke gjør at ben og føtter føles betydelig sterkere etter åtte ukers trening, og derfor ser vi Biom som en komfortabel løpesko for styrkende spesialtrening 1–2 ganger per uke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: