© Andreas Mikkel

Slik kjøper du vinterløpesko

Utvalget av løpesko for vinterbruk blir større for hvert år som går, og byr på mengder av forskjellige funksjoner og detaljer. Vi hjelper deg med det vanskelige valget.

23. oktober 2013 av Martin Kreutzer

Vinterlige løpeturer blir langt mer underholdende og motiverende hvis du investerer i et par skikkelige vinterløpesko for vinterbruk. De holder deg varm, gir godt fotfeste og lar deg løpe problemfritt gjennom snø, søle og gjørme.

Men hvilke vinterløpesko skal du velge? Og hva bør du ta med i vurderingene før du trekker bankkortet?

Her får du fem gode råd om kjøp av vinterløpesko

Vanntett eller ikke: Føttene holder seg stort sett tørre hvis du velger vanntette sko. Derimot er pusteevnen gjerne dårligere og skoen tyngre og stivere. Derfor er det først og fremst en smakssak om du skal velge vanntett eller ikke.

Skotupp: Særlig når du løper i krevende terreng, er det smart å velge sko med forsterket skotupp som beskytter tær og negler mot steiner og røtter.

Polstring: Myk polstring er mindre viktig i en løpesko for vinterbruk, siden du alltid bruker halvtykke sokker. Derimot er det viktig at polstringen er slitesterk, slik at ikke skoen tar skade av søle eller av småkvist som trenger inn mellom fot og sko.

Støtte: Særlig når du løper i terreng er det viktig at skoen nærmest smelter sammen med foten. I den forbindelse er "bandasjer" som går opp over vristen og strammes ved hjelp av lissene, en nyttig detalj.

Mellomsåle: En god mellomsåle sørger for skikkelig støtdemping og gjør løping på asfalt til å holde ut. I tillegg hindrer den at spisse steiner trykker opp mot de følsomme fotsålene. Ulempen med en kraftig mellomsåle er at du mister kontakten med underlaget.

>>Les vår store test av de nyeste løpeskoene og få svar på alle dine spørsmål om valg av løpesko HER.<<

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: