Slik sjekker du om løpeskoene må byttes ut

Får du vondt i knær, legger eller lår når du løper? Da er det kanskje på tide å skifte ut løpeskoene. Slik sjekker du om du bør skaffe deg nye løpesko.

1. august 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange går rundt med helt unødvendige løpeskader som følge av for dårlig løpe-fottøy. Dårlige knær, problemer med hofte- og lårmuskler eller beinhinnebetennelse er noen av plagene kan kan få hvis man ikke kjøper nye løpesko i tide. Det kan imidlertid være vanskelig å vurdere når det egentlig er på tide å skaffe seg et nytt par sko. Vi har samlet fire gode råd som hjelper deg å vurdere om løpeskoene har utspilt sin rolle.

Sjekk sømmene

Når du har slitt deg gjennom det første gummilaget i skoene, vil det være tydelige tegn i sømmene på at de er slitt. Det er en god indikasjon på at skoen trenger å skiftes ut. Ved å se på sålen kan du også se om du lander skjevt på skoen, og om du trenger å ta en løpetest.

Hvordan ser den ut innvendig?

Hvis den innvendige sålen i skoen er veldig nedtråkket, vil det ofte gi dårligere passform samt større risiko for blemmer og hot spots på foten.

>>Les vår store test av de nyeste løpeskoene og få svar på alle dine spørsmål om valg av løpesko HER.<<

Midtsålen

Midtsålen er det laget som ligger mellom den nederste sålen og selve løpeskoen. Midtsålen mister elastiteten og spensten etter hvert, noe som gir dårligere løpevilkår. Man regner med at en midtsålen klarer virka 300-500 kilometer med løping.

Skolissene

Skolissene er skapt for å holde lenger enn skoene, så hvis de opprinnelige lissene går i stykker eller ser veldig slitne ut, er det en god indikasjon på at skoen bør byttes ut.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: