Produktinfo Terrengløpesko for tempoturer. Forsterket skotupp. Hurtigsnøring. 210 gram.

Snakkis

Lav, lett og rask er nøkkelordene for denne skoen fra Salomons LAB-avdeling.

Salomon S-LAB Sense | |

Funksjon: Stort sett perfekt til raske terrengturer på fast underlag.

Kvalitet: Innleggssålen virker litt pappaktig. Ellers er den helt fin.

God til prisen: Den franske produsenten tar seg godt betalt.

Konklusjon: Er du på utkikk etter en lynrask terrengsko – eller for den saks skyld en løpesko til kortdistansetriatlon – er Sense et godt alternativ. Men prisen er høy, og litt finpussing av detaljene ville gjort seg.

Pris: 1600 kr.

www.salomonrunning.com

Sense er en av årets mest omtalte sko, og med rette. Med sin lave vekt og sine fenomenalt gode løpeegenskaper viser den nemlig klare tegn til å være en innertier. Likevel er det et par av detaljene som skaper litt undring.

For det første er skoen både smal og lav. Den er ikke romslig over tærne som en vanlig løpesko, men sitter tett som en hanske på hele foten. Det kan forårsake litt gnisninger mellom tærne hvis ikke skoen passer perfekt.

En annen detalj er at skoen er laget for forfotlanding. For å støtte denne moderne løpestilen har Salomon redusert høydeforskjellen mellom hæl og forfot til bare fire millimeter. Det er en hel centimeter mindre enn det som er vanlig i moderne løpesko, og det krever tilvenning. Hvis du driver med forfotløping og passer til skoen, vil du som oss bli imponert over hvor rask den føles i terrenget.

Både vekten, sålens smidighet og den faste dempingen gjør løpeopplevelsen enormt dynamisk. Sålen sitter optimalt på løse stier, og perfekt på asfalt og annet fast underlag.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: