Fakta: Stabilitetssko med overdel i luftig Flymesh og pronasjonskontroll gjennom hele mellomsålen. Vekt: 312 gram (str. 44).

Stabil og dynamisk

Navnet Nike Air Zoom Odyssey indikerer at den er laget for de riktig lange turene. Den nye stabilitetsskoen er også en ypperlig som mengdetreningssko.

## Nike Air Zoom Odyssey | |

Pluss: Utmerket og svært dynamisk pronasjonskontroll.

Minus: Yttersålen gir dårlig feste på løst underlag.

Konklusjon: Odyssey er et kjærkomment nytt medlem av Air Zoom-familien. Det er en stabil asfalttraver for tyngre løpere, men føles lett og dynamisk å løpe i.

Pris: 1400 kr.

www.nike.com

Air Zoom-serien er Nikes flaggskip innenfor løpesko. I motsetning til flere av de andre Nike-skoene, som også henvender seg til motefolket, handler denne serien om ren ytelse. Air Zoom-serien har klassikere som Pegasus og Structure, og nå har den fått et nytt medlem, Odyssey. Den blir Nikes mest stabile sko og dermed førstevalget for løpere med behov for ganske mye pronasjonskontroll.

Selv betegner Nike Odyssey som Structure på steroider, og Odyssey minner da også på mange måter om en finjustert versjon av den gamle stabilitetsskoen. Vi snakker ikke om en tung, stiv stabilitetssko av gammelt merke, men om en lett (312 gram i str. 44) og dynamisk sko.

Overdelen er i samme Flymesh-materiale som Structure. Den er myk, puster godt og er uten synlige sammenføyninger. Rundt hælen og i pløsen er det fôret med mykt skum, og alt dette gjør Odyssey til en svært behagelig sko. Vi savner likevel et ekstra snørehull, slik at man kunne ha snørt skoen enda tettere rundt foten.

Det er lenge siden Nike har brukt kiler for å skape pronasjonsstøtte. I stedet er mellomsålen bygget opp av materialer med ulik hardhetsgrad. Dermed slipper man følelsen av en kile under foten og får en mer glidende pronasjonskontroll som ikke går ut over dynamikken.

I motsetning til Structure, som har pronasjonskontroll bare i bakfoten, er støtten lagt inn i hele lengden av skoen. Det er et stort pluss og betyr ikke bare mer pronasjonskontroll, men også at den blir mer glidende. Derfor er Odyssey en mer dynamisk sko enn Structure.

Den er likevel ikke noen racer, og skoen hører til blant de stiveste og mest faste i Nikes sortiment, men som solid asfalttraver for halvtunge (80+ kilo) løpere er den fremragende.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: