Fakta: Løpesko med ekstra kraftig mellomsåle. Hurtigsnøresystem og steinplate i forfoten. Vekt (str. 43): 335 gram.

Stor joggesko til store folk

Salomons første maksimalistsko er ikke dårlige, men de har ingen myk såle. Salomon Sense Propulse er laget for de tunge karene.

## Salomon Sense Propulse | |

Pluss: God passform, holdbar yttersåle.

Minus: Tung og lite fleksibel.

Konklusjon: Salomon Sense Propulse er en sko som passer best for tunge løpere som lander tungt og har behov for masse svært god demping. For lettere, kjappere løpere er den rett og slett for stiv, hard og lite fleksibel.

Pris: 1400 kr.

www.salomon.com

En av de sterkeste tendensene i løpeskomarkedet for tiden er såkalte maksimalistsko – sko som er forsynt med ekstra tykke mellomsåler for økt støtdemping. Salomons første forsøk i den kategorien heter Propulse.

Umiddelbart er det en klassisk Salomon-løpesko med voksesmerter i mellomsålen. Modellen hører til kategorien citytrail, men er mer city enn trail.

Skoen sitter godt på foten. Der er litt mer plass til tærne enn i tidligere Salomon-sko, men rundt resten av foten er passformen tett og god. Overdelen er uten sømmer, men med sveisede forsterkninger over en sterk mesh. Det gir god ventilasjon og gjør samtidig overdelen tett i forhold til småstein og grus. Men hælkappen er svært stiv og går langt rundt foten. Det føles overdrevent, og på lange turer merker man den tydelig.

Snøresystemet er den velkjente hurtigsnøringen Quicklace. Det er fortsatt et av de beste typene på markedet, men et lite minus her er at pløsen er for kort, så den lille lommen snøret skal gjemmes i, er vanskelig å nå.

Mellomsålen er gjort ekstra tykk for å tilgodese løpere med behov for masse støtdemping. Sålen har god bredde, og Contagrip-yttersålen er slitesterk og har et perfekt grep på både asfalt og stier. Men mønsteret i sålen samler mye gjørme og småstein.

Skoene er tenkt for tunge løpere, og det er også de Propulse passer best for. Mellomsålen er stiv, hard og lite fleksibel. Skoene mangler simpelthen komfort og dynamikk, hvis man ikke veier over 90 kg og lander veldig tungt.

For lettere løpere er skoen nesten ubehagelig på lengre turer. Dermed mister man hele poenget ved maksimalistsko, nemlig den unike støtdempingen, som skal beskytte for støt selv etter lang tid på løpeturen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: