Stor test: Sesongens beste løpesko

Vi har testet 18 av markedets nye løpesko og kårer de beste både til dere med nøytral pronasjon og dere som bør ha støtte i skoene.

3. april 2014 av Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

For få år siden slo bølgen med naturlig løping inn over løpeskobransjen med full tyngde. Den utfordret det tradisjonelle synet om at løpesko skulle ha solide mellomsåler, kraftige hæler og tunge kiler, og solgte i stedet ideen om lettere, flatere og smidigere løpesko som lot foten jobbe naturlig.

Vi var ikke udelt begeistret for de rendyrkede ”naturlige” løpeskoene, men vi så med begeistring på innflytelsen de fikk på de tradisjonelle løpeskoene. For i stortestene de siste årene var skoene blitt lettere, smidigere og ganske enkelt mer behagelig å løpe i.

Nå tyder det på at pendelen svinger tilbake. Modellene vi tester denne gangen er stort sett blitt hardere, stivere og tyngre. Det betyr mindre komfort enn vi er vant til, og tendensen skuffer våre lette, mer kjappfotede testere. Til gjengjeld får vi mer solide og stabile løpesko med bedre holdbarhet. Og tyngre løpere som lander på hælen får flere sko å velge mellom.

Download pdf'en nedenfor GRATIS og les hele den store testen av sesongens beste løpesko"

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: