Kjøpeguide: Slik velger du terrengsko

Disse punktene bør du tenke på når du skal kjøpe nye terrengløpesko som fungerer på glatt og grisete føre i høst- og vintersesongen.

19. februar 2019 av Martin Kreutzer

Når værgudene byr på snø, regn og sludd, er det i terrenget du får den morsomste treningen. Et par terrengløpesko med grove såler gjør det morsomt å løpe, samtidig som du takler alt slags vær. Før du kjøper terrengsko, bør du imidlertid være klar over hvilke egenskaper skoen bør ha:

Tåbeskyttelse Du kan lett komme til å slå tærne mot røtter og stener. Når du skjer, vil du sette pris på en god tåbeskyttelse som beskytter både tær og sko.

Robust overdel Jord, søle og all tenkelig skitt sliter hardt på skoene. Derfor er det viktig at overdelen består av robuste og smussavvisende materialer.

Passform Skoene skal kunne snøres slik at foten sitter som støpt på foten. Det er viktig for ikke å vrikke foten i ulendt terreng.

Terrengløping er fantastisk – hvis du har riktig sko. Få de beste tipsene fra våre eksperter her, så får du en fantastisk løpetur i naturen.


Støtdemping Dempingen er ikke så viktig på myke stier i skogen, men så snart du kommer til en hardfrosset grusvei eller en transportetappe med asfalt, vil du sette pris på en støtdempende mellomsåle. Også her gjelder det å finne det beste kompromisset.

Mønster Grove knotter gir godt feste i løst underlag og sørger for et fantastisk veigrep opp bratte bakker med løst underlag. Derimot fungerer de mindre godt på fast underlag. Derfor må mønsteret velges etter behov, men de fleste løpere vil nok være best tjent med en såle som har mindre knotter, som takler det meste noenlunde brukbart.

Vanntett membran Skal skoen holde vannet helt ute eller slippe det ut igjen like fort som det trenger inn? Det kan virke som et enkelt valg, men vannavvisende sko er faktisk ikke alltid det beste valget når du løper på et vått underlag.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: