Produktinfo: Lettvekts terrengsko med Adiprene+-støtdemping i hæl og forfot. Kraftig mønstret AdiZero Traxion-såle med stabiliserende vridningselement under foten. Fleksibel, soneinndelt forfot. Vekt (str. 43): 310 gram.

Lett terrengsko med godt grep

Skodesignerne hos Adidas har for alvor lagt seg i selen. Med AdiZero XT har de utviklet en terrengsko som treffer blink på de fleste områder.

Adidas | |

Passform: Sitter fantastisk godt på foten, til tross for de tynne materialene.

Kvalitet: Bearbeidingen er førsteklasses, og det gjelder også materialvalget.

God til prisen: En meget god terrengsko til prisen. Faktisk et svært godt tilbud.

Konklusjon: Skoene vekker begeistring fra første stund. Sålen er meget overbevisende på håpløst føre i vått og tøft vinterterreng. Sammen med den lave vekten og fremragende støtdempingen gjør det AdiZero XT til en av årets helt store løpeopplevelser.

Pris: 1.200 kr.

www.adidas.no

Adidas' nyeste utspill på terrengfronten heter AdiZero XT og er en særdeles god sko på små, snirklete stier i skogen. Selv løpeturen til skogen går uten problemer. Skoen fungerer nemlig fint også på asfalt, til tross for de grove knottene. Takket være den utmerkede støtdempingen blir asfaltstrekningene som en lett oppvarming.

Det er allikevel i terrenget at skoen virkelig kommer til sin rett. Her er den nemlig suverent god å løpe i. Knottene på sålen sitter som spiker i underlaget og sørger for at du aldri mister fotfestet. Men det er ikke bare sålen som imponerer. Hele skoen oppfører seg eksemplarisk. Til tross for en lav, ankelbeskyttende såle har nemlig Adidas klart å bygge inn en meget god støtdemping både i hæl og forfot. Kombinert med den meget smidige sålen, gjør dette at løpingen blir både behagelig og dynamisk.

Lav vekt Dynamikken får også hjelp av den lave vekten. 310 gram i størrelse 43 er rekordlavt og bidrar til at man har vanskelig for å tøyle kreftene med AdiZero XT på føttene. Skoene innbyr virkelig til at man gir alt man har gjennom busker og kratt. Skoene takler søle, røtter, steiner og hva skogen ellers måtte ha å by på uten problemer. Skoene viser ingen svakhetstegn ved vanlig terrengløping. Veigrepet, støtdempingen og selv stabiliteten er av høyeste klasse.

Føttene har det også noenlunde komfortabelt i skoene, til tross for de tynne materialene. Det er intet som trykker eller gnager. Om det blant annet er takket være – eller på tross av – den noe spesielle pløsen, er litt vanskelig å finne ut av. Pløsen er festet i hele lengden på den ene siden av skoen, og halve lengden på den andre siden. Derfor føles det også litt feil den første gangen man tar på seg skoene, men i og med at ingen testere opplevde gnagsår på turer av opptil to timers varighet, vil vi i hvert fall ikke klandre den delen av designen.

Det er i det hele tatt svært lite å utsette på disse terrengskoene fra Adidas. Skoene bærer tydelig preg av at tyskerne er blant pionerene innen terrengsko. I AdiZero XT har de åpenbart samlet alle sine kunnskaper og skapt et produkt som er gjennomført ned til minste detalj. Eller nesten. Vi har nemlig to ting å sette fingeren på. For det første finnes det ikke noen lomme eller lignende for lissene, som hen- ger og slenger. For det andre har man ikke gjort det minste forsøk på å få skoen vanntett. Du kommer altså neppe tørrskodd fra løpeturen.

Men kan du leve med våte føtter og i stedet glede deg over at vannet renner like fort ut igjen, og at skoen er tørr på rekordtid, så er selvfølgelig det til å leve med.

  • Testløperne var imponert over hvor godt den meget lette Adi- Zero XT klarte seg gjennom en vasstrukken vinterskog.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: