Stor test: De beste skoene for terrengløping og dårlig vær

Skogen er redningen når høst- og vinterværet setter inn og gjør det utrivelig å løpe i byen. Løpesko med grove såler for løping i terreng gir skikkelig fotfeste og mer løpeglede.

19. november 2017 av Martin Kreutzer.

Vi har testet 18 av markedets beste terrengsko for løping i høst- og vintersesongen. Modellene vi testet ser du øverst på siden Her finner du både lette sko med små knotter for våte stier og korte asfaltstrekninger, og grovmønstrede sko med såler i traktorklassen som pløyer seg gjennom selv de verste gjørmehullene. Det er med andre ord noe for enhver smak.

Se stor test av terrengsko

Logg inn her og se den store testen av 18 terrengsko til høsten og vinterens løpeturer.

Slik tester Aktiv Trening

Vi tester alle relevante modeller på markedet. Så langt det er mulig, beskriver vi skoenes sterke og svake sider, slik at du kan bruke resultatene til å finne de skoene som passer deg best. Testerne har mange års erfaring i å teste terrengsko. De har testet skoene under så mange og forskjellige forhold som mulig, det gjelder alt fra terreng og vær til løpetempo. Årets utvalg av terrengsko er uvanlig mangfoldig. Noen sko stiller sterkest når du løper i gjørme til over anklene og er ute i skikkelig grisevær. Andre er bedre egnet til lettere løping på småstier og hardere naturunderlag, mens atter andre befinner seg et sted midt imellom. Tenk likevel på at løpesko er et særdeles individuelt valg med tanke på passform. Testerne er svært rutinerte når det gjelder å vurdere passformen, men du må likevel prøve skoene så grundig som mulig på egne føtter. Det er den eneste veien å gå for å finne sko som sitter perfekt på nettopp dine føtter.

TESTKRITERIER Vi har testet skoene ut fra følgende kriterier:

  • Passform: Føles skoene behagelig på føttene? Sitter overdelen godt til, og kan du finjustere snøringen?
  • Vanntetthet: Forblir all fuktighet på utsiden, eller slipper den uhindret inn og ut av skoene? Begge løsninger har sine fordeler og ulemper.
  • Løpedynamikk: Er skoene gode å løpe langt i? Og gir de en dynamisk følelse når farten øker? Her tillegger vi smidigheten og støtdempingen i sålene stor betydning, på samme måte som vekten.
  • Veigrep: Hvor grovt mønster er det under sålene, og hvordan fungerer det på forskjellige underlag? Det er ikke nok med grove knotter. De må også være plassert for å gi feste i utfor- og oppoverbakker. Det er en ekstra fordel hvis de også fungerer på hard grus og asfalt.

PRIS Vi oppgir gjennomsnittspriser – det betyr at du kan finne skoene til lavere priser i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERINGDen samlede karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen med særlig fokus på de forskjellige testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: