Mand løber i natur, Skov, Total, Efterår, Trailløb, Trail løb, Trailrunning, Trail running, flip

Terrengsko: 5 ting å tenke på

Tenk på hva du skal bruke skoene til. På den måten er det lettere å fokusere på de detaljene i skoene som har betydning for deg.

21. oktober 2010 av Martin Kreutzer

Støtdemping

Skikkelig støtdemping er avgjørende hvis du skal løpe på asfalt og grus. Pronasjonsstøtte er ikke like relevant, fordi terrengsko i hovedsak blir brukt på ujevnt underlag.

Sålemønster

Grove knotter er geniale på løst underlag. Men det fungerer ikke på harde underlag, fordi det nesten føles som å seile rundt på underlaget. Så lenge du ikke har tenkt deg ut på de verst tenkelige terrengeventyrene, er du best tjent med en såle med mindre knotter.

Vanntetthet

Vanntette sko er geniale hvis du løper på moderat fuktige stier og kan styre utenom de verste sølepyttene. Hvis du vil løpe i all slags vær og føre, er du ofte bedre tjent med en mindre tett sko som også slipper vannet ut igjen.

Vekt

De tyngste skoene er gjerne de mest komfortable. På den annen side merker du vekten og mangelen på smidighet når du øker tempoet. Hvis treningen stort sett består av terrengturer i høyt tempo, bør du rette oppmerksomheten mot de letteste skoene i testen.

Passform

Selv om du har forelsket deg i utseendet på en viss modell, må du minne deg på at den viktigste kvaliteten er passformen. Sjekk en gang ekstra at skoene kan snøres godt til rundt foten og at de gir nok plass til tærne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: